Leila ja Atte Kaleva: Syysvauva tulossa!

Atte Kaleva kertoo, että kyseessä on odotettu ja toivottu uutinen.

Leila ja Atte Kaleva saavat lapsen.

17.7.2019 22:23

Porissa käydään parhaillaan yhteiskunnallisia keskusteluja, joiden lomassa kuullaan myös iloisia uutisia. Niin kävi myös keskiviikkona.

– Meille on tulossa perheenlisäystä. Tämä on odotettu ja toivottu uutinen vaimolleni Leilalle ja minulle, Atte Kaleva kertoo Ilta-Sanomille.

Porista Suomi-areenasta tavoitettu Atte Kaleva, 40, kertoo, että laskettu aika on syys-lokakuun vaihteessa.

Hän on yhdessä vaimonsa Leilan, 43, kanssa Porissa ja kertoo tunnelmien olevan korkealla.

– Mielenkiintoisia ulko- ja turvallisuuspoliittisia keskusteluja on käyty. Porissa on ollut paljon mukavia spontaaneja tapaamisia. Ilmapiiri on ollut mukavan rento, hän kertoo IS:lle lyhyen keskustelun aikana.

Joutuivat siepatuiksi Jemenissä

Kalevat tulivat koko valtakunnan tietoisuuteen, kun heidät siepattiin Jemenissä vuonna 2012 yhdessä itävaltalaisen Dominik Neubauerin kanssa. Vakava panttivankidraama kesti lähes puoli vuotta.

Kaapattujen taustan uskottiin tehneen heistä arvokkaita panttivankeja. Atte Kaleva suunnitteli väitöskirjaa poliittisesta radikalisoitumisesta. Leila Kaleva toimi johtajana öljy-yhtiö Neste Oilin Espoon-konttorissa.

Heillä on molemmilla sotilaskoulutus. Atte Kaleva työskenteli yliluutnanttina Porin prikaatissa, jossa suomalaiset kriisinhallintajoukot koulutetaan. Kolmisen vuotta miestään vanhempi Leila Kaleva on reservin luutnantti. Hän harrastaa aktiivisesti maanpuolustustoimintaa.

Näiden tietojen leviäminen sieppaajille yritettiin kaikin keinoin estää.

Helatorstaina tuli vihdoin ilo ja helpotus, kun suomalaispariskunta Leila ja Atte Kaleva vapautettiin panttivankeudesta. Matka matka Suomeen taittui yksityiskoneella. Mukana lennolla on ulkoministeriön virkamiehiä ja asiantuntijoita.

Juttua korjattu 17.7.2019 kello 22.36: Leila Kaleva on sotilasarvoltaan reservin luutnantti, ei vänrikki, kuten jutussa alun perin luki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?