Satu Hassi paljasti lukevansa miehensä kanssa Raamattua ajomatkoilla – vanhan testamentin raakuus oli liikaa

Julkaistu:

Vihreiden Satu Hassi kertoi SuomiAreenalla, että he ovat miehensä kanssa lukeneet toisilleen ääneen Raamattua pitkillä ajomatkoillaan.
Raamattu ei aikaisemmin ollut Satu Hassille (vihr) tuttu, mutta tällaisella järjestelyllä teos on nyt saatu koluttua loppuun.

Avioliittokaan ei kokeilusta kärsinyt, vaikka jo aloittaessa tiedossa oli, että projekti on pitkä.

Hassi kertoo, että Raamattu oli kulttuurihistoriallisen arvonsa takia kiinnostanut häntä jo pitkään. Hän ei itse kuulu minkään uskonnon piiriin.

Hassi kertoo aloittaneensa Raamatun lukemisen itsenäisesti jo aikaisemmin, mutta sen pitkät sukuluettelot saivat lukuinnon katoamaan.

– 1980-luvulla luin paljon kirjallisuutta muinaisista mytologioista, joista monessa suuret äidit ovat tärkeimpiä jumaluuksia. Silloin huomasin, että monet kristinuskon yksityiskohdat ovat kristinuskoa vanhemmista myyteistä lainattuja, esimerkiksi neitseestä syntyminen ja poikajumaluuksien syntymän ja kuoleman juhliminen tiettyinä vuodenaikoina.

Hassi alkoi lukea Raamattua etsiskellen näiden vanhempien tarinoiden ilmentymiä. Liitoskohtia löytyi paljon. Raamattu on Hassin mukaan täynnä väkeviä tekstejä.

– Esimerkiksi Hesekielin kirjassa on todella mahtavia profeetan näkemiä näkyjä. Se on yksi asia, mikä on jäänyt mieleen.

Hassi kertoo, että välillä hänen oli miehensä kanssa luettava muutakin, sillä erityisesti vanhan testamentin raakuus oli parille toisinaan liikaa.

– Vanhat viikinkisaagatkin ovat vähemmän väkivaltaisia kuin Mooseksen kirjat.

Hassi näkee, että Raamatussa on myös poliittisia elementtejä, esimerkiksi valtataistelujen muodossa.

– On aika paljon toimintaa sotimisen ja juonittelujen kautta, mutta sellaisia ei nykypolitiikassa tietenkään ole tai voi toteuttaa.

Hassi osallistui Juho Eerolan (ps), Paula Risikon (kok), Antti Kaikkosen (kesk) ja Anders Adlercreutzin (rk) kanssa Helsingin Sanomain järjestämään Vain poliitikon elämää -keskustelutilaisuuteen SuomiAreenalla keskiviikkona.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt