Foreca hehkuttaa: Euroopan lämpöaalto hulvahtaa myös Suomeen – sääennuste kuumenee kuumenemistaan, jopa +30 astetta mahdollista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Foreca hehkuttaa: Euroopan lämpöaalto hulvahtaa myös Suomeen – sääennuste kuumenee kuumenemistaan, jopa +30 astetta mahdollista

Julkaistu: 17.7.2019 15:11

Jos korkeapaine jatkuu, edessä saattaa olla kesän kuumimmat päivät.

Eurooppaa hellivä lämpö voi rantautua myös Suomeen ensi viikolla.

Foreca kertoo Twitterissään, että ensi viikon ennusteet ovat kuumenneet päivä päivältä.

Etelä- ja Keski-Euroopassa on luvassa jopa 40 asteen helteitä. Myös Suomi saattaa saada osansa kuumasta ilmamassasta.

Forecan julkaisemalla videolla näky, että Suomea ympäröi hellekieleke, joka parhaimmassa tapauksessa tuo Suomeen 30 asteen lämpötilat.

– Suomi keikkuu Euroopan helleaallon harjalla. Jos aalto vielä tästä kasvaa ja voimistuu, ei kolmenkympin kuumuus ole meilläkään kaukana, twiitissä sanotaan.

Forecan jakamasta sääennusteesta näkyy, että punainen lämpöaalto hipaisee Suomen etelärannikkoa ensi viikon torstai-iltana. Muu Suomi hehkuu oranssina aina Lappia myöten.

Korkeapaine alkaa vahvistua Länsi-Euroopan yllä jo alkuviikon aikana ja sen painopiste hilautuu vähitellen kohti Keski-Eurooppaa.

Foreca kertoo blogissaan, että korkeapaineesta näyttää muodostuvan kreikkalaista omega-kirjainta muistuttava sulkukorkeapaine, joka sulkee ympäristöstään matalapaineet.

Tämä tarkoittaa sitä, että kuumaa ilmaa saattaa vyöryä lännestä Suomeen saakka.

Ennen superhelteitä Ilmatieteen laitoksen mukaan edessä on kuitenkin vielä sateinen viikonloppu.

Tulevana viikonloppuna lähennellään hellerajaa monin paikoin Etelä- ja Keski-Suomessa, mutta sateet uhkaavat katkaista helleputken.

Lisää aiheesta

Tuoreimmat osastosta