Nainen löytyi riidan jälkeen kuolleena yksityisasunnosta Kuusamossa – poliisi oikoo nyt hurjiksi äityneitä huhuja

Julkaistu:

Pahoinpitelyn motiivina on tämänhetkisten tietojen mukaan ollut mustasukkaisuus.
Poliisi sai lauantaina 13. heinäkuuta noin kello 19 tehtävän Kuusamon keskustassa sijaitsevaan yksityisasuntoon, jossa kuusamolaisella avoparilla oli ollut riitaa.

– Kuusamossa velloo tästä aika paljon huhuja, toteaa rikoskomisario Seppo Leinonen Oulun poliisilaitokselta.

Nyt Oulun poliisilaitos oikoo hurjiksikin äityneitä huhuja tiedotteessaan.

Tiedotteessa kerrotaan, että nelikymppisen kuusamolaismiehen epäillään pahoinpidelleen selvästi nuorempaa avopuolisoaan muun muassa lyömällä.

Myös teräaseita oli ollut esillä.

Poliisi otti tapahtumapaikalta kiinni epäillyn tekijän, joka pidätettiin myöhemmin. Uhri kävi tarkastuttamassa vammansa lääkärissä, josta hän kotiutui tarkastuksen jälkeen.

– Alkoholilla on ollut osuutta asiaan. Motiivina on tämänhetkisten tietojen mukaan ollut mustasukkaisuus, tiedotteessa kerrotaan.

Myöhemmin aamuyöllä 14. heinäkuuta nainen löytyi kuolleena toisesta yksityisasunnosta, jonne hän oli mennyt yöksi.

– Aluksi epäiltiin, että pahoinpitelyn yhteydessä olisi tullut vammoja, jotka olisivat aiheuttaneet kuoleman. Siksi rikosnimikkeenä on kuolemantuottamus, Leinonen sanoo IS:lle.

Aiemmalla pahoinpitelyllä ei kuitenkaan alustavien oikeuslääketieteellisten tutkimusten perusteella ollut osuutta naisen kuolemaan.

– Jos lopullistenkin tutkimusten perusteella on niin, että pahoinpitelyllä ei ollut osuutta kuolemaan, silloin kuolemantuottamus-rikosnimike poistuu, Leinonen sanoo.

Lopullinen varmuus asiasta saadaan kuitenkin vasta tutkimusten valmistuttua muutaman viikon kuluessa. Myös lopulliset rikosnimikkeet varmistuvat tutkinnan ja oikeuslääketieteellisten tutkimusten valmistuttua.

Tässä vaiheessa poliisi tutkii tapausta kuitenkin vielä nimikkeillä pahoinpitely, laiton uhkaus sekä kuolemantuottamus.

Epäilty tekijä on vapautettu.