Vesa Keskisen euron bensa sekoitti suomalaiset – Harri kuvasi epätodellisen näyn polttoainetta himonneista sadoista jonottajista

Julkaistu:

Sadat ihmiset jonottivat Suomen halvinta polttoainetta viime yönä.
Tuurin kyläkaupan polttoainetarjous sai suomalaiset autoilijat liikkeelle viime yönä. Kyläkaupan neljästä polttoainepumpusta virtasi lauantaina kahdentoista ja aamuseitsemän välillä bensaa ja dieseliä edulliseen euron litrahintaan.
Tarjous sai sadat autoilijat jonottamaan siitä huolimatta, että polttoainetta sai tankata ainoastaan ajoneuvojen tankkiin eikä esimerkiksi kanistereihin varastoon.

Naapurikunnasta kyläkaupalle saapunut kuortanelainen Harri Lähdeaho lähti käymään Tuurissa uteliaisuuttaan. Ennen kahtatoista kaupalle pääsi Lähdeahon mukaan ajamaan vielä sujuvasti, mutta jonoa oli silloinkin.

– Kävin kyläkaupassa ostoksilla. Ajattelin lähtiessä, että olisi voinut tankata jos ei ole paljoa porukkaa, mutta kyllä se siinä kohtaa valkeni, kun paikalle pääsi, että ei tarvitse letkan jatkoksi jäädä, Lähdeaho sanoo.

Lähdeaholla oli kuitenkin mukana drone, jolla hän päätti ottaa ilmakuvaa tilanteesta. Ilmakuvasta käy ilmi, että jonot olivat todella massiiviset. Pitkäksi aikaa hän ei jäänyt tilannetta seuraamaan.

– Kävin dronella ilmassa, pakkasin kimpsut takaisin autoon, ja lähdin kotiin, Lähdeaho sanoo.


Paikalla oli myös Ville Itäniemi, joka oli tullut niin ikään Kurikasta paikan päälle. Kurikan keskustasta Tuuriin on noin 70 kilometriä.

– Ajattelin, että kannattaa lähteä käymään, kun tankki oli sen verran kuiva, Itäniemi sanoo.

Paikan päälle päästyään hän kuitenkin pettyi karvaasti. Jono oli satojen metrien mittainen, ja Itävalolla kesti noin kaksi tuntia saada autonsa tankki täyteen.

– Jos olisin tiennyt, että siellä on noin valtava jono niin en olisi edes lähtenyt. Omalle ajallekin pitää antaa hinta.

Itävalon mukaan vaaratilanteita syntyi, kun osa kuljettajista turhautui ja lähti etuilemaan jonossa. Harri Lähdeahon mukaan poliiseja tai liikenteenohjausta ei näkynyt paikalla edes ilmasta käsin.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut Pohjanmaan poliisia kommentoimaan tapahtumaa lauantaina.