Oven kiinnilyömisestä huomauttanut taksikuski joutui uhkaavaan tilanteeseen Iisalmessa

Julkaistu:

Iisalmi
Taksinkuljettajaa uhattiin teräaseella.
Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa taksinkuljettajan joutuneen uhkaavaan tilanteeseen varhain lauantaiaamuna Iisalmessa.

Poliisi sai kello puoli kuudelta hätäkeskuksen kautta tiedon, jonka mukaan taksin kyydissä matkustanut mies oli uhkaillut kuljettajaa teräaseella. Taksi oli pysähtynyt Kuutolankadulle ja uhkaus oli tapahtunut sen jälkeen, kun kaksi miestä oli noussut autosta.

Poliisin mukaan tilanne sai alkunsa kuljettajan tekemästä huomautuksesta taksista poistuneelle asiakkaalle, kun tämä oli lyönyt oven todella kovaa kiinni.

Mies vastasi huomautukseen vetämällä teräaseen esiin.

Poliisipartioiden saapuessa tapahtumapaikalle, oli teräaseella uhannut mies juossut jo karkuun. Poliisi sai kyseisen iisalmelaismiehen kiinni toisaalta ja hänen epäillään syyllistyneen laittomaan uhkaukseen. Toisen kyydissä olleen miehen ei epäillä osallistuneen kyseiseen rikokseen.

Taksikuskeihin kohdistuvat uhkailut ja väkivallanteot nousivat esille jälleen perjantaina, kun taksinkuljettaja joutui silmittömän pahoinpitelyn kohteeksi Vantaalla. Epäilty rikos tapahtui Kunnaantiellä, jossa maksukyvyttömiksi luonnehditut asiakkaat hyökkäsivät heitä kyydinneen kuljettajan kimppuun. Epäiltyjä pahoinpitelijöitä on kaksi ja poliisi on ottanut heidät kiinni. Kuljettaja sai vammoja, jotka vaativat leikkaushoitoa.

Lue lisää: Lähitaksin toimitusjohtaja: Juoksutaksin ottajat hakkasivat silmittömästi taksikuskia – kuljettaja odottaa leikkausta sairaalassa