Nainen provosoitui ja löi miestä – törkeästä kuolemantuottamuksesta vuosien vankeustuomio

Julkaistu:

Uhri menehtyi kaksi kuukautta tapahtuneen jälkeen.
Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi lahtelaisen 34-vuotiaan Marjo-Riitta Räsäsen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta vankeuteen kuudeksi vuodeksi.

Tuomiosta vähennettiin aikaisempia tuomioita ja rangaistus aleni viiteen vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen.

Tuomittu löi Lahden Aleksanterinkadulla viime vuoden elokuussa miestä nyrkillä kasvoihin, mies kaatui ja löi päänsä. Kun uhri kaatui maahan, potki nainen häntä päähän ja polki jalalla päätä useita kertoja.

Vuonna 1957 syntynyt mies sai vakavat vammat. Hänelle tuli mm. pään sisäinen verenvuoto, poskiluun murtuma ja silmävamma, joka johti toisen silmän sokeutumiseen. Mies menehtyi pari kuukautta myöhemmin.

Syyttäjä vaati naiselle tuomiota taposta, mutta syyttäjä teki myös toissijaisen rangaistusvaatimuksen, jonka nainen myönsi ja jonka mukaan käräjäoikeus hänet tuomitsi.

Alun perin juttua tutkittiin pahoinpitelynä, ja tuomittua naista epäiltiin teosta, mutta hänet päästettiin vapaaksi. Kun oikeuslääketieteellisissä tutkimuksissa selvisi, että mies kuoli väkivallasta saamiinsa vammoihin, nainen etsintäkuulutettiin ja hänet saatiin kiinni noin kahdeksan kuukautta pahoinpitelyn jälkeen.

Teon motiivi jäi jonkin osittain epäselväksi. Tuomittu kertoi provosoituneen uhrin käytöksestä ja löi häntä nyrkillä. Tuomitulla on jonkin verran rikostaustaa, kuten omaisuusrikoksia ja vähäisiä pahoinpitelyjä.

Uhrin omaisille tuomittu määrättiin maksamaan 13 000 euron kärsimyskorvaukset.

Käräjäoikeus antoi jutussa tuomion torstaina.