Entinen salkunhoitaja kuvitteli tehneensä täydellisen murhan – sitten totuus alkoi paljastua

Julkaistu:

Kammottava suunnitelma alkoi punoutua, kun mies katkeroitui entiselle pomolleen ja kollegoilleen. Hän alkoi suunnitella mielestään täydellistä henkirikosta.
Suomen rikoshistoria -podcastsarjan uusi jakso julkaistaan aina lauantaisin iltasanomat.fi:ssä.

Oheisessa, sarjan kolmannessa osassa käsitellään tapausta, joka alkoi purkautua, kun varakas sijoitusjohtaja löytyi kuolleena kotoaan Sipoon Söderkullassa heinäkuussa 2018. Voit kuunnella jakson tästä:Poliisi sai tutkimuksissaan selville, että murhaaja oli 34-vuotias Mikko Loimula.

Loimula ei ollut tyypillinen henkirikollinen. Päinvastoin hän oli älykäs ja hyvin toimeentuleva mies, eikä hänellä ollut entuudestaan rikostaustaa.

Loimula oli työskennellyt uhrin alaisena työeläkeyhtiö Ilmarisen Alfa-tiimissä salkunhoitajana, mutta sitten hän lähti firmasta ovet paukkuen. Vuosien aikana hänestä tuli katkera entiselle pomolleen ja kollegoilleen, ja hän alkoi suunnitella mielestään täydellistä henkirikosta.

Suunnitelmaan kuului aiottujen uhrien seuraaminen auton pohjaan kiinnitetyillä seurantalaitteilla ja alibin järjestäminen murhapäivälle.

Suunnitelmat menivät kuitenkin pieleen, ja poliisin iskuryhmä oli ennen pitkää Loimulan kotioven takana. Piirityksen aikana Loimula ampui kohti poliiseja ennen kuin surmasi itsensä.

Sarjan aiempiin osiin pääset täältä ja täältä.