Yllätysvierailu: USA:n apulaisulkoministeri tulee tänään Suomeen – tapaa venäläisen kollegansa jo huomenna Helsingissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yllätysvierailu: USA:n apulaisulkoministeri tulee tänään Suomeen – tapaa venäläisen kollegansa jo huomenna Helsingissä

Helsingissä käynnistetään Yhdysvaltain ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden parantamiseen tähtäävien laajojen strategisten neuvottelujen valmistelu.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri David Hale saapuu Yhdysvaltain ilmoituksen mukaan Helsinkiin jo tiistaina.

9.7.2019 18:59

Useat venäläiset uutistoimistot kertoivat tiistaina iltapäivällä, että Helsingistä tulee jälleen kerran korkean tason suurvaltatapaamisen tapahtumapaikka. Kaiken lisäksi tapaaminen järjestetään pikavauhtia, sillä se toteutuu jo huomenna keskiviikkona.

Yhdysvaltain apulaisulkoministeri David Hale saapuu jo tänään tiistaina Suomeen, ja huomenna hän tapaa Helsingissä venäläisen kollegansa Sergei Rjabkovin.

Uutistoimisto Ria Novosti kertoi saaneensa Venäjän varaulkoministeriltä henkilökohtaisesti vahvistuksen sille, että tämä tapaa Yhdysvaltain apulaisulkoministerin keskiviikkona Suomessa.

– Kyllä, tapaaminen Halen kanssa tapahtuu huomenna Helsingissä, Ria Novosti siteeraa Rjabkovia.

Venäjän varaulkoministeri Sergei Rjabkov vahvisti itse Ria Novostille, että hän tapaa yhdysvaltalaisen kollegansa keskiviikkona Helsingissä.

Yhdysvaltain ulkoministeriö vahvisti niin ikään tiistaina omalla tiedotteellaan, että Halen tapaaminen Rjabkovin kanssa toteutuu Suomessa ja Helsinkiin Hale saapuu jo tänään tiistaina.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedotteen mukaan Yhdysvallat käynnistää Venäjän kanssa kahdenvälisen dialogin useista eri teemoista maiden suhteiden parantamiseksi. Laajojen strategisten neuvottelujen valmistelu käynnistyy nimenomaan nyt Helsingissä molempien maiden vara- ja apulaisulkoministeritasolla.

– Kiitämme Suomen hallitusta tämän tapaamisen isännöimisestä, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedotteessa lukee.

Halen on tarkoitus tavata Helsingissä myös Suomen johtoa ja Euroopan unionin edustajia. Nämä keskustelut tulevat koskemaan Euroopan ja Yhdysvaltain yhteisiä intressejä sekä transatlanttista turvallisuustilannetta.

Hale aloittaa Suomesta laajan Euroopan-kiertueensa. Hänen matkaohjelmaansa kuuluvat Suomen lisäksi myös Viro, Tshekki, Moldova ja Britannia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?