Nyt puhuu sakot saanut Ferrari-kuski: Ei aio tulla Suomeen enää koskaan – ”Teikäläiset poliisit ovat kateellisia”

Ilta-Sanomat tavoitti yhden Ferrari-kuskeista, jotka kaahasivat Äänekoskella sunnuntaina.

8.7.2019 6:05

Poliisi pysäytti sunnuntaina ylinopeusratsiassa Äänekoskella letkan Ferrareita huomattavan ylinopeuden vuoksi, Sisä-Suomen poliisi kertoo.

Yhdeksän Ferrari-kuljettajaa ajoi 137–147 kilometrin tuntinopeudella Nelostietä etelään. Alueella oli 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Ylikonstaapeli Jari Peltomäki Sisä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kertoi STT:lle, että yhdeksän kuljettajaa sai sakkolaput liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Autot olivat ohitelleet muita ohituskaistalla. Kaikki ylinopeutta ajaneet Ferrarit saatiin poliisin mukaan pysäytettyä. Peltomäen mukaan autot olivat ulkomaan rekisterissä ja kuljettajat kotoisin Etelä-Euroopasta.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja piittaamattomuutena.

Poliisi pysäytti sunnuntaina ylinopeusratsiassa letkan Ferrareja huomattavan ylinopeuden vuoksi.

Parikymmentä Ferraria lastattiin Hietalahdessa sunnuntai-iltana autonkuljetukseen tarkoitettuun perävaunuun.

Noin yhdeksän aikaan paikalla oli muutamia kuskeja, jotka vahvistivat Ilta-Sanomille, että aiemmin sunnuntaina Äänekoskella poliisin ylinopeusratsiaan joutuneet Ferrari-kuskit ovat Ferrari Club Passione Rossa -kerhon jäseniä.

Nimettömänä pysyttelevä italialainen Ferrari-kuski kertoi Ilta-Sanomille Äänekosken tapahtumista. Hänen mukaansa autot liikkuivat parissa letkassa. Sillä välin kun poliisi otti pysäyttämiensä kaahaajien tietoja ylös, muut jatkoivat matkaa.

– Meillä on autot, joissa on paljon hevosvoimia, eivätkä ne pysty ajamaan samalla tavalla kuin normaalit autot, mies sanoo tulkin välityksellä.

Ferrari-kuski sanoo ajaneensa 30 kilometriä tunnissa ylinopeutta ja saaneensa parin sadan euron rikesakon paikan päällä.

– Teikäläiset poliisit ovat kateellisia Ferrareista. En aio tulla takaisin Suomeen enää. Tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, hän sanoo.

Ferrareita lastattiin Helsingin Hietalahdessa sunnuntai-iltana autonkuljetukseen tarkoitettuun perävaunuun.

Eniten häntä harmittaa se, että kerho toi 28 autoa Suomeen, matkasi Ouluun asti ja paluumatkalla yhdeksälle kuskille pamahti sakot.

Ferrari-kuski on vakuuttunut siitä, että Suomen poliisi seurasi tarkoin ryhmän liikkumista.

Vaikka Suomen poliisin kohtaaminen jätti ikävän jälkimaun, Ferrari-kuski kuitenkin kuvailee poliisien kohdelleen kaahareita asiallisesti.

– He pysäyttivät ja selittivät selkeästi mistä on kyse.

Sen jälkeen kaahaaja sai sakot ja luvan jatkaa matkaansa.

Koko kohtaaminen kesti puolisen tuntia.

Maineikas Ferrari-omistajien yhdistys Ferrari Club Passione Rossa oli Suomessa juhlistamassa 20-vuotista taivaltaan.

Hietalahdessa sunnuntaina Ferrareja lastannut autonkuljettaja Jevgeni sanoi Ilta-Sanomille, että italialaisilla ei ole minkäänlaisia käytöstapoja kun kyseessä on autoilu. Hän arveli, että sakot saaneet Ferrari-kuskit eivät täysin ymmärtäneet autoilun eroja Italiassa ja Suomessa.

– He halusivat pelleillä ja saivat siitä itselleen sakot. Jos haluaa pelleillä, kannattaa mennä Saksaan, Jevgeni sanoo.

Ukrainalainen sanoo, että on asunut Italiassa 22 vuotta. Hän kertoo, että Italiassa 10 kilometrin ylinopeudesta sakotetaan 56 euroa. Yli 10 kilometrin nopeusrajoituksen ylittämisen hintalappu alkaa sadalla ja voi nousta 2000 euroon.

– Ja silti kaikki kaahaavat, hän sanoo.

Evgeni itse kertoo, että on maksanut 1200 euroa sakkoa ylinopeudesta Italiassa.

Ferrarit lähtevät maanantaina Viroon lautalla ja sieltä takaisin Italiaan.

Ferrarit lähtevät maanantaina Viroon lautalla ja sieltä takaisin Italiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?