Ferrariletka kaahasi Ääne­koskella törkeää yli­nopeutta – 9 etelä­eurooppalaiselle sakot

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Olitko paikalla? Lähetä kuva tai video WhatsApp-viestinä numeroon 040-6609019, sähköpostitse uutiset@iltasanomat.fi tai nettilomakkeella.

Poliisi pysäytti sunnuntaina ylinopeusratsiassa Äänekoskella letkan Ferrareja huomattavan ylinopeuden vuoksi, Sisä-Suomen poliisi kertoo.

Yhdeksän Ferrari-kuljettajaa ajoi 137–147 kilometrin tuntinopeudella Nelostietä etelään. Alueella oli 80 kilometrin nopeusrajoitus.

Ylikonstaapeli Jari Peltomäki Sisä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kertoi STT:lle, että 9 kuljettajaa sai sakkolaput liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Autot olivat ohitelleet muita ohituskaistalla. Kaikki ylinopeutta ajaneet Ferrarit saatiin poliisin mukaan pysäytettyä. Peltomäen mukaan autot olivat ulkomaan rekisterissä ja kuljettajat kotoisin Etelä-Euroopasta.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja piittaamattomuutena.


Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Iltalehden julkaisemalla videolla näkyy, että Ferrareita on pysähtyneenä tien varteen yli kaksikymmentä. Poliisi ei kommentoinut Ilta-Sanomille muiden kuin ylinopeudesta pysäytettyjen autojen osuutta tapahtumiin.

Ilta-Sanomat uutisoi perjantaina, että maineikas Ferrari-omistajien yhdistys Ferrari Club Passione Rossa on Suomessa juhlistamassa 20-vuotista taivaltaan ajamalla Helsingistä Rovaniemelle.

Yhdistyksen edustaja ei osannut sunnuntaina sanoa Ilta-Sanomille, liittyvätkö heidän autonsa Äänekosken tapahtumiin. Ainakin yksi Äänekoskella nähdyistä Ferrareista oli perjantaina yhdistyksen tapahtumassa Oulussa.

Juttua päivitetty 7.7.2019 klo 20.58: Poliisi täsmensi 9 kuljettajan saaneen sakot, kun aluksi puhuttiin 7 kuljettajasta

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt