Facebook, Instagram ja Whatsapp takkuilevat ympäri maailman – myös Suomessa on raportoitu ongelmia

Julkaistu: , Päivitetty:

Facebookin omistamissa palveluissa on tällä hetkellä häiriöitä. Facebook on kommentoinut ongelmia Twitter-tilillään
Facebook, Instagram ja Whatsapp eivät toimi tällä hetkellä kunnolla. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti Independent.

Lehden mukaan käyttäjät ovat raportoineet, että Facebookin kuvat eivät lataudu, ja Whatsapp-viestisovelluksessa sekä Facebookin Messengerissä viestit, ääniviestit ja kuvat eivät lähde matkaan ja näy.

Myöskään Instagramissa kuvat eivät lataudu kunnolla.

Laajoista häiriöistä on raportoitu muun muassa netissä toimivien palveluiden vikatilanteiden seurantaan erikoistuneella Downdetector-sivustolla. Tuhannet käyttäjät ovat raportoineen ongelmista muun muassa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja Japanissa. Myös Suomessa on havaittu ongelmia.

Downdetector-sivuston mukaan raportteja Facebookin sovellusten toimintaongelmista alkoi tulla iltapäivällä noin viideltä Suomen aikaa.

Kaikki kolme sosiaalisen median palvelua ovat Facebookin omistuksessa.

Facebook kommentoi keskiviikkoiltana noin puoli kahdeksalta Twitter-tilillään olevansa tietoinen siitä, että "joillakin ihmisillä" on ongelmia kuvien, videoiden ja muiden tiedostojen lataamisessa tai lähettämisessä. Yhtiö ei maininnut mitään vikojen syystä, mutta sanoi pyrkivänsä palauttamaan palveluiden normaalin toiminnan.Twitterissä on herättänyt hilpeyttä se, että Facebook tiedottaa ongelmistaan Twitterissä eikä Facebookissa.

Business Insiderin ja Independentin mukaan Facebookilla on ollut muitakin palvelujen toimintaan liittyviä häiriötilanteita viime kuukausien aikana. Esimerkiksi maaliskuun puolivälissä Facebookin palvelut olivat alhaalla kahdeksan tuntia. Yhtiö kertoi vian johtuneen serveriongelmista.

Maaliskuussa vikojen arvioitiin vaikuttaneen jopa miljoonien ihmisten sosiaalisen median käyttöön. Independentin mukaan Downdetectorin perustajajäsen Tom Sanders kuvaili tuolloin palvelukatkoa laajimmaksi sitten seurantapalvelun perustamisen vuonna 2012.

Facebookilla on keskimäärin yli 1,5 miljardia päivittäistä käyttäjää, yhtiö kertoo nettisivullaan.

Juttua päivitetty kello 21.09. Lisätty STT:n tiedot.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt