Timo, 32, kärsi pahat palovammat Iskelmäfestivaalien savusaunassa – sitten tapahtuma sai jännittävän käänteen luomumissin kanssa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Timo, 32, kärsi pahat palovammat Iskelmäfestivaalien savusaunassa – sitten tapahtuma sai jännittävän käänteen luomumissin kanssa

Timo Kangastie sai savusaunassa pahan palovamman muun muassa reiteensä.

Timo Kangastie sai savusaunassa pahan palovamman muun muassa reiteensä.

Julkaistu: 2.7.2019 9:54

Iskelmäfestivaalien saunassa pahoja palovammoja saanut Timo yrittää toipua Tangomarkkinoille.

Iskelmäfestivaalien savusaunassa pahat palovammat saanut Timo Kangastie, 32, jatkaa toipumista ystävänsä luona Helsingissä.

Vakava tapaturma sattui Jämsän Himoksella iskelmäfestareiden savusaunassa, kun tuntematon mies asteli saunan ylälauteille ja täysin yllättäen viskaisi kokonaisen ämpärillisen vettä kiukaalle.

Kangastie istui neljän muun saunojan kanssa alalauteilla juttelemassa. Kiukaan luukku räjähti auki ja puski tulikuumaa höyryä hänen päälleen.

Timo Kangastien tapaturma sattui Jämsän Himoksella iskelmäfestareiden savusaunassa.

Timo Kangastien tapaturma sattui Jämsän Himoksella iskelmäfestareiden savusaunassa.

Kangastie oli selvin päin ja heti tilanteen tasalla. Hän ryntäsi pois saunasta.

– Ihmiset siinä pihalla sanoivat, että mene veteen. Se oli siinä tilanteessa pelastus: sain nopeasti kylmää järvivettä iholle. Mitään valvojaa ei siinä sauna-alueella ollut, mutta rantaan pyydettiin pelastusveneen väki, ja vasta he soittivat paikalle ambulanssin.

Kivut ovat kyllä edelleen kovat varsinkin oikeassa jalassa, ja huulissakin tuntuu pahemmalta.

Kangastie oli saanut ensimmäisen ja toisen asteen palovammoja joka puolelle kehoa. Pahimmat vammat ovat oikeassa jalassa, mutta ylävartalo ja kasvotkaan eivät säästyneet: muun muassa huulet ovat rakkuloilla.

– Tiistaina menen sairaalaan uudestaan, ja silloin katsotaan ovatko palovammat lähteneet kehittymään huonompaan vai parempaan suuntaan. Kivut ovat kyllä edelleen kovat varsinkin oikeassa jalassa, ja huulissakin tuntuu pahemmalta.

Timo sai pahan palovamman muun muassa reiteensä.

Timo sai pahan palovamman muun muassa reiteensä.

Saunomista ja tanssimista rakastavaa miestä kaduttaa nyt todella paljon se, että tuli lähteneeksi saunaan kesken hyvin alkaneiden festareiden.

– Olisin halunnut illalla vielä tanssia. Iskelmäfestareilla on paljon lavatanssin harrastajia, ja sitä tavallaan odotti, että pääsee porukan kanssa lavalle. No, onneksi olin kerennyt jo perjantaina tanssimaan, sillä silloin sain opettaa tanssiaskeleita Miss Eloweena -tytöille. Yksi heistä harrastaa kilpatanssia, ja hänen kanssaan tanssittiin salsaa.

Tällä hetkellä Kangastietä jännittää, ehtivätkö vammat parantua Tangomarkkinoihin mennessä.

– Sinne olisi aivan pakko päästä tanssimaan. Ihan senkin takia on hyvä levätä ja pysyä viileässä tämä viikko.

Kangastie on varsinainen parkettien partaveitsi. Tavoitteena hänellä on kiertää kaikki Suomen tanssilavat. Kokemusta on jo noin 60 lavasta, ja vielä lähes 300 on käymättä.

Olisin halunnut mennä tanssimaan jo sunnuntaina, mutta nyt ei voinut.

– Olisin halunnut mennä tanssimaan jo sunnuntaina, mutta nyt ei voinut. Tiedän kuitenkin, että lavantanssipuolella minulle pidetään paikkaa, ja moni toivoo, että toipuisin äkkiä.

Tanssin lisäksi Kangastie joutuu jättämään hetkeksi jäähylle myös ralliautoilun ja vesijettiurheilun.

– Joku nauroi hiljattain, että minulle pitäisi antaa pakkolepoa, etten koko ajan vaan viilettäisi paikasta toiseen. Nyt sitä pakkolepoa tuli, mutta ihan tämmöinen ei ollut mielessä.

Timo Kangastie paloi savusaunassa, kun kiukaan luukku pamahti auki höyrystä.

Timo Kangastie paloi savusaunassa, kun kiukaan luukku pamahti auki höyrystä.

Omassa autokorjaamossa riittäisi töitä, eikä yksinyrittäjällä olisi varaa sairaslomiin.

– Hikoilla ei saa hirveästi, että vammat paranisivat nopeasti eikä niihin menisi pöpöjä.

Myös saunominen pitää unohtaa, ainakin toistaiseksi.

Olen kova saunomaan, ja pystyn kyllä heittämään kovatkin löylyt. Koskaan en ole ensimmäisenä lähdössä pois, mutta nyt oli pakko.

– Palovammojen kanssa ei ihan helpolla ei pysty saunomaan.

– Olen kova saunomaan, ja pystyn kyllä heittämään kovatkin löylyt. Koskaan en ole ensimmäisenä lähdössä pois, mutta nyt oli pakko.

Kangastie on tehnyt rikosilmoituksen lauantain tapahtumista. Hän on saanut myös löylynheittäjän yhteystiedot ja aikoo jutella tämän kanssa.

Kangastietä kutsutaan kavereiden kesken nyt Savusauna-Timoksi. Vaikka koko tapahtuma harmittaa, mies on innoissaan lisänimestä.

Facebookiin mies postasi oman sairaalakuvansa rinnalle kuvan Sauna-Timosta, lahtelaisesta mestarisaunojasta Timo Kaukosesta, joka paloi pahoin vuoden 2010 Löylynheiton MM-kisoissa ja joutui moneksi kuukaudeksi sairaalahoitoon.

Uuden lisänimen lisäksi eteläpohjalaista sinkkumiestä ilahduttaa se, että hän sai Himoksella kuskata Miss Eloweena –tyttöjä Racing Team 887 -ralliautollaan.

– Parasta on, että yksi tytöistä on lähdössä minulle kartturiksi kisoihin.

Tuoreimmat osastosta