Mies riehui sakset kädessä Vaasassa – poliisi turvautui aseeseen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies riehui sakset kädessä Vaasassa – poliisi turvautui aseeseen

Kuvituskuva.

Julkaistu: 1.7.2019 15:46

Miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, murhan yrityksestä, pahoinpitelyn yrityksestä ja vahingonteosta.

Myöhään sunnuntai-iltana poliisille oli tullut tehtävä Vaasan Suvilahden kaupunginosassa uhkaavasti käyttäytyvästä miehestä.

Tehtäväpaikalla poliisipartiot olivat kohdanneet aggressiivisen miehen, jolla oli kohdatessa ollut sakset kädessään. Tapahtumakokonaisuuden yhteydessä mies oli uhannut poliiseja erilaisilla astaloilla.

Poliisi oli koettanut taltuttaa miehen vastarintaa lievemmillä voimakeinoilla, mutta lopulta poliisi oli käyttänyt tilanteessa ampuma-asetta. Poliisin käsiaseen laukaus osui miehen jalkaterään ja hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. Hänellä ei ole hengenvaaraa.

Miehen osalta asiaa tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, murhan yrityksenä, pahoinpitelyn yrityksenä ja vahingontekona. Esitutkinta on siirretty tehtäväksi Sisä-Suomen poliisilaitoksessa.

Kihlakunnansyyttäjä arvioi poliisin aseenkäytön lainmukaisuuden. Syyttäjätutkinnanjohtajana toimii Valtakunnansyyttäjänvirastossa työskentelevä kihlakunnansyyttäjä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?