IS paikan päällä: Täällä harrastetaan eniten seksiä Suomessa – ”Meillä se on neljä kertaa eikä sekään ole mieheni mielestä riittävästi”

Elämänmeno: Seksikysely ponnahdutti piskuisen hevospitäjän maamme eroottiselle kartalle.

30.6.2019 7:30

Halsua, tuo pieni keskipohjalainen pitäjä, jossa harrastetaan IS:n suuren seksikyselyn perusteella seksiä enemmän kuin missään muualla Suomessa.

Ja ollaan ylpeitä siitä.

– Hyvää palautetta meille. Jotain on tehty oikein. Täällä asuu virkeitä ihmisiä, kehaisee Köyhäjoen suuntaan pyöräilevä kunnan talonmies Tapani Tofferi.

Talonmies Tapani Tafferi on tyytyväinen.

Kolme kertaa viikossa (3,01) oli halsualaisten tahti. Ajatuskin hengästyttää.

– Meillä se on neljä kertaa eikä sekään ole mieheni mielestä riittävästi, kertoo Eveliina, nuori aviovaimo.

– Luonnonläheisesti, jalat maassa. Ei olla kiinni kiireessä, Eveliina luonnehtii halsualaista elämänmenoa, ei siis suosikkiasentoaan. Hän uskoo seksin paljouden syntyvän hyvistä asioista.

– On uusi koulu, ravirata, pesiskentällä hiekkatekonurmi, Eveliina luettelee.

Halsualla harrastetaan seksiä eniten viikon aikana koko Suomessa. Hiljainen on kylänraitti, kaikilla lienee muuta tekemistä.

Mutta riittääkö tekonurmi selittämään kaikkea? Ovatko pienen keskipohjalaisen pitäjän asukkaat pudonneet lapsina taikajuomapataan? Siniseen liemeen.

Eikö sana Halsua väreilekin lemmekkäästi? Halu! Halajan sinua! Haluan sua! Halsuan sinua!

Halun herättyä jo pelkkä Halsuan vaakuna herättää levottomia ajatuksia. Kuin kunnanviraston seinässä roikkuisivat isot rinnat, tai kassit, tai kaksi penistä, toki siveästi lepotilassa.

Halsuan lähes huomaamattoman keskustan keskellä kohoaa valtava fallos-symboli, jonka alkuperäinen tarkoitus liittynee tietoliikennetekniikkaan.

”Halujen Halsuan” vaakunakin herättää levottomia ajatuksia.

Saattaa tuo Halsuan vaakunakalu kyllä olla kantelekin, kielisoitin, jolla vakaa setämies Väinämöinen yritti villitä neitoja.

Halsualla kerrotaan tarinaa samanlaisesta ikämiehestä, joka lenkkeili ”Harjulla” naisten perässä, mutta kun kysyttiin, minkä vuoksi, hän ei enää muistanut.

Jotain erikoista Halsuassa täytyy olla. Siellä on paitsi seksiä, myös ravihevosia, suhteessa asukaslukuun, enemmän kuin missään muualla Suomessa.

Seksikyselyssä ei otettu kantaa siihen, miten seksiä harrastetaan. Yksin, kaksin vai useampaan pekkaan.

Ori. Orhi. Ratsastaa. Hevonen on eroottinen eläin.

Eroottinen eläin. Halsuassa on myös ravihevosia enemmän kuin muualla Suomessa – henkeä kohti.

– On se, vahvisti Ville, joka löytyi maalaamasta raviradan katsomoa. Halsua-viikko lähestyi ja sen päätapahtuma, Miljoonaravit.

– Orini Crystal Bay on aina valmis astumaan, ennen lähtöä ja lähdön jälkeen. Ville kehaisee ja vetäisee pensselillä valkoista kaiteeseen.

Matemaattisten aineiden opettajana Villeä kiinnosti, moniko halsualainen (asukasluku piskuiset 1 200) oli vastannut kyselyyn. Vastaus oli selvästi tyydyttävä.

Kun Miljoonaravit olivat vielä kaksipäiväiset, raviradan metsäreuna täyttyi asuntoautoista, ja telttojakin oli pystyssä runsaasti.

– Silloin oli enemmän erotiikkaa. Väliyönä oli tanssit, Ville muistelee ja hieraisee miettiväisenä partaansa.

Ville veteli valkoista raviradalla.

Jos haluaa kohdata halsualaisia, kannattaa päivystää pitäjän ainoan lounaspaikan Nuopparin edessä.

Keltaliivinen työporukka liikkui kahdella autolla.

– Kertokaa nyt pojat, miten villiä seksielämää teillä on, ainoa nainen, Laura Haka, 26, kehotti.

Parasta ennen? Laura Haka pohtii, ovatko kaikki seksikerrat tältä vuosituhannelta.

– Syksyin ja keväin ja keväällä vähän paremmin.

– Joka päivä, Jounikin on notkea kuin kärmes!

Kun tuli aika ottaa ryhmäkuva, pihalle jäi vain Laura. Hänellä on pesäpallotausta Halsuan Toivossa, joka on Vimpelin Vedon Perttu Ruuskan kasvattajaseura.

– Täällä kun on vanhuksia melkein 90 prosenttia ihmisistä, kaikki eivät ehkä muistaneet oikein, montako kertaa. Mielessä olivat vanhat onnelliset ajat, Laura kritisoi. Hän itse muutti Kokkolaan juuri kyselyn alla ja arveli vaatimattomasti sen nostaneen keskiarvoa.

Kari ja Mauri Kukkola pysäköivät marketin eteen.

Kari ja Mauri Kukkola iloitsevat että ovat parhaita Suomessa näinkin hyvässä asiassa.

– Syrjäinen paikka, ja hiljaiset illat, illat, ei sillat, Kari selitti hyvää tulosta.

Kukkoloiden naapurissa asuivat Kanalat, kuten Ensitreffit alttarilla -ohjelman kirkkoherra Kari Kanala.

Jos taulukko ei näy, katso se tästä.

On aika hyvästellä mutkattomien ihmisten Halsua, jättää heidät omien rakkaiden harrastustensa pariin, verhojen taakse ja valmistautumaan Miljoonaraveihin.

Jos nousisimme taivaalle, näkisimme allamme sydämenmuotoisen Halsuanjärven, ja Venetjärven tekojärven, joka on aika porno.

Maantietä pitkin poistuen kuntarajalla alkaa Vetelin Räyringin kylä, jossa syntyi ja kasvoi Esko Aho, mutta se on jo toinen tarina.

Suomi-filmien romantiikkaa tihkuu Halsualla kaikkialla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?