Näin toiset vangit kohtelivat Jari Aarniota vankilan muurien sisäpuolella

rac

Julkaistu:

Entinen Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio ilmoittautui torstai-iltana Helsingin vankilassa, jonne hänet määrättiin istumaan tuoretta vankeusrangaistusta. Hän on ollut vankilassa aiemminkin.
Helsingin hovioikeus tuomitsi Jari Aarniolle torstaina kymmenen vuotta vankeutta niin sanotussa tynnyrihuumejutussa. Aiemmin hovioikeus oli langettanut Aarniolle kolme vuotta vankeutta niin sanotussa Trevoc-jutussa. Aarnio on jo istunut vyyhdin aikana vankilassa. Hän oli vapaana viime kesänä, jolloin hän kertoi kokemuksistaan ex-poliisina vankina toisten vankien joukossa Radio Rockin haastattelussa.

– Se on hankala paikka, Aarnio sanoi.

Aarnio kertoi olleensa Vantaan vankilassa pienellä osastolla, jossa oli ”asiallisia tyyppejä”, eikä poliisitaustasta syntynyt hankaluuksia.

– Jos liikut pihalla tai sisäpihalla niin aika paljon huutoa tulee ikkunoista. Ne huudot eivät ole millään tavalla miellyttäviä.

Aarnio kertoi myös, että toinen vanki oli kerran päässyt potkaisemaan häntä kylkeen.

– En ollut valmis vastaanottamaan sitä. Se ei ollut silmästä silmään -tilanne vaan olin puoliksi selin.

Voit kuunnella koko haastattelun alla olevalla soittimella.Jari Aarnio otettiin ensimmäisen kerran kiinni esitutkinnan alussa 12. marraskuuta 2013. Siitä lähtien hän oli tutkintavankina yhtäjaksoisesti yli kaksi vuotta, kunnes käräjäoikeus määräsi hänet vapautettavaksi 25. marraskuuta 2015.

Seuraavan kerran Aarnio pantiin vankilaan, kun Helsingin käräjäoikeus antoi tynnyrihuumejutussa tuomionsa 29. joulukuuta 2016. Vankeus kesti puolitoista vuotta. Aarnio laskettiin vapaaksi 19. kesäkuuta 2018, koska hovioikeuden tuomion antaminen lykkääntyi suunnitellusta.

Aarnio on rikoksentekijänä ensikertalainen, joten hän pääsee vankilasta ehdonalaiseen vapauteen puolet tuomiosta suoritettuaan. Yhteisestä 13 vuoden rangaistuksesta vankilassa istuttavaa jää siis kuusi ja puoli vuotta.

Lue lisää: Ratkaiseva uusi todiste sinetöi Jari Aarnion tuomion

Lue lisää: Riihimäen vankilassa istuvat Suomen vaarallisimmat vangit – ”Merre” kertoo esimerkin vankien välisestä hierarkiasta: ”Ei olla paljon tekemisissä”