Jari Aarnion asianajaja: Kyllä hän itse ilmoittautuu vankilaan – ”Aikataulusta minä en tiedä”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kertoo IS:lle, että Helsingin hovioikeuden tuomio oli pettymys. Hänen mukaansa Aarnio aikoo itse ilmoittautua vankilaan.
Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin törkeistä huumausainerikoksista ja muista rikoksista 10 vuoden vankeuteen.
Tänään annetun tuomion pohjana oli Aarnion saama kolmen vuoden ehdoton vankeusrangaistus niin sanotusssa Trevoc-haarassa. Tämä tuomio on lainvoimainen. Näin ollen Aarnion kokonaisrangaistus on 13 vuotta, mikä on maksimaalinen rangaistus hänen rikoksistaan.
Jari Aarnio määrättiin heti vangittavaksi, mutta torstaina iltapäivällä hän ei ollut vielä saapunut vankilaan. Aarnio odotti tuomion saamista vapaana. Aarniosta tehtiin jopa etsintäkuulutus.

Poliisi ei lähetä kuitenkaan erikseen poliisipartioita Aarnion perään. Poliisin oletuksena on, että Aarnio ilmoittautuu itse vankilaan. Etsintäkuulutuksien tekeminen on poliisille viikoittaista, niin sanottua rutiinihommaa.

– Mitään erityistoimenpiteitä ei asian vuoksi tehdä. Jos hänet tavataan, niin totta kai silloin (otetaan kiinni), mutta lähdetään siitä, että hän menee itse, Helsingin poliisin yleisjohtaja, komisario Pasi Tuominen sanoo IS:lle.
Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoo IS:lle, että Aarnion tarkoitus on itse ilmoittautua vankilaan.

– Hän on minulle ilmoittanut, että samalla lailla kuin käräjäoikeuden tuomion jälkeen, jos hovioikeuden tuomio on sen kaltainen, että hänet vangitaan, niin kyllä hän ilmoittautuu itse. Näin hän on kertonut, Leppiniemi sanoo IS:lle.

Leppiniemi ei kuitenkaan tiedä Aarnion aikataulua.

– Aikataulusta minä en tiedä, mutta näin olen ymmärtänyt, että hän olisi ilmoittautumassa, Leppiniemi muotoilee.

Rangaistuksen suorittaminen alkaa nimenomaisesti vasta silloin, kun Aarnio on saapunut vankilaan. Jos Aarnio saapuu vankilaan myöhemmin kuin tänään, siitä ei tule lisäseuraamuksia.

Leppiniemi ehti lyhyesti jutella Aarnion kanssa Helsingin hovioikeuden torstaina antaman tuomion jälkeen. Aarnio on tuomioon on pettynyt.

– Kun hän on koko ajan sanonut, ettei hän ole näihin törkeisiin huumausainerikoksiin, eikä muuhunkaan väitettyihin lainvastaisiin tekoihin syyllistynyt, niin totta kai se on iso pettymys, kun hänet tuomitaan, Leppiniemi toteaa.

Aarniolla ja muilla asiaan osallisilla on kaksi kuukautta aikaa hakea korkeimmalta oikeudelta valituslupaa. Leppiniemi aikoo rauhassa jutella Aarnion kanssa tästä asiasta.

– Täytyy ihan rauhassa perehtyä päämiehen kanssa ja käydä läpi sitä, miltä osin siellä olisi sen kaltaisia asioita, jotka valituslupahakemukseen kirjattaisiin. Mutta tämä asia on vielä täysin keskustelematta, kun koko tuomiokin on vielä läpi käymättä, Leppiniemi toteaa.

Mahdollinen valituslupahakemus pitää toimittaa 26. elokuuta mennessä.

Päivitetty kello 16.08. Lisätty poliisin kommentit.