Hovioikeus antaa tuomion Jari Aarnion huumejutussa – rangaistus ei voi enää ainakaan koventua

Julkaistu:

Jari Aarnion rangaistus tynnyrihuumejutussa ei voi enää ainakaan koventua, sillä käräjäoikeudessa hän sai maksimituomion.
Helsingin hovioikeus antaa tänään tuomionsa entisen huumepoliisin päällikön Jari Aarnion tynnyrihuumejutussa. Tuomio on määrä julkistaa kello 9.30. Aarnio ja muut asianosaiset saavat sen itselleen jo hieman aikaisemmin.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion kymmenen vuoden vankeuteen törkeistä huumausainerikoksista ja muista rikoksista. Käräjäoikeuden mukaan Aarnio junaili noin 800 hasiskilon salakuljetuksen Hollannista Suomeen vuosina 2011–2013. Käräjäoikeus katsoi, että Aarnio oli niin sanottu Pasilan mies, joka toimi yhteistyössä United Brotherhood -jengin silloisen johtajan Keijo Vilhusen kanssa.

Aarnio on kiistänyt syyllisyytensä.

Hänen rangaistuksensa ei hovioikeudessa voi enää ainakaan koventua, sillä kymmenen vuotta on maksimi, joka hänelle tynnyrijutussa voidaan tuomita. Aarniolla on jo pohjillaan lainvoimainen kolmen vuoden tuomio ns. Trevoc-jutussa. Aarnion syytteillä kolmetoista vuotta on yhdistetyn rangaistuksen maksimi.