Tällainen on Antti Rinteen DDR:ssä valmistettu huvipursi – pääministeri ilmoitti arvoksi 100 000 euroa! - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tällainen on Antti Rinteen DDR:ssä valmistettu huvipursi – pääministeri ilmoitti arvoksi 100 000 euroa!

Pääministeri lisäsi eilen sidonnaisuusilmoitukseensa rakkaan purjeveneensä. 38-vuotias DDR-neito ei välttämättä pääse tänä kesänä pitkille purjehduksille.

25.6.2019 18:48

Pääministeri Antti Rinne täydensi eilen sidonnaisuusilmoitustaan ja lisäsi tiedon 100 000 euron purjeveneestä sekä 20 000 arvoinen osuus lomaosakkeesta Ylläksellä.

Vene on Rinteelle henkireikä, josta hän mielellään puhuu haastatteluissa.

– Vene on vielä Rymättylässä, en tiedä ehditäänkö sitä saamaan vesille koko kesänä, pohti Rinne Ilta-Sanomille vaaliyön tuloshuumassa.

– Meillä on noin 38 vuotta vanha ketsi, kaksimastoinen purjevene, jossa on myös tehokas moottori. Vene on tehty aikanaan DDR:ssä ja painaa jumalattoman paljon, kertoi hän Lännen Median haastattelussa.

Kyseessä on DDR-valmisteinen Vilm II -merkkinen 12-metrinen moottoripurjevene, jonka Rinne osti kymmenisen vuotta sitten vaimonsa Heta Ravolainen-Rinteen kanssa. Köli on betonia ja vene muovia.

Vene innokkaalla seilaajalla on ollut yli kolmekymmentä vuotta ja pitkät purjehdukset olleet kesälomatraditio.

Antti Rinteen ja Heta Ravolainen-Rinteen ovat olleet 10 vuotta naimisissa. Yhteinen taival alkoi työpaikalla Toimihenkilöunionissa Hetan lähettämästä suklaalevystä.

Rakas rahareikä

Vilm II oli ostohetkellä heikossa hapessa, ja Rinne on pikkuhiljaa kunnostanut sitä insinöörivaimonsa kanssa.

– Alkuun tehtiin sellaisia huoltopurjehduksia, esimerkiksi pakoputki hajosi kerran reissulla ja sisään tuli hirveä määrä vesihöyryä. Vaimo on alkuperäiseltä ammatiltaan autonasentaja ja vaimo korjaa. Mulla ei riitä taidot kaikkeen siihen, mitä pitäisi tehdä, kertoi Rinne Ylelle.

– Veneeseen on laitettu aika monta kymmentätuhatta, vaimo kertoi MeNaisten haastattelussa.

– Jos meillä jotain normaalin yli menevää kulutusta on, se on tämä vene, totesi Rinne.

Väsyneen onnelliset hymyt kotiovella eduskuntavaaliyönä.

Tilaa lapsenlapsille

Ketsi on kaksimastoinen purjealus, jossa edempi isomasto on pisin. Pitkänmatkanpurjehtijat pitävät stabiilista venetyypistä, jolla voi purjehtia yhdellä, kahdella taikka kolmella purjeella.

Vene on maineikkaan Bootsbau Rügen -veneveistämön teos. He tekevät yhä käsin Vilm-veneitä Itämeren rannalla.

Vilm II -venemalli on tyypillisesti kaksihyttinen ja tarjoaa punkan seitsemälle. Rinne on monesti kertonut nauttivansa kolmen lapsenlapsensa kanssa purjehtimisesta. Pääministerillä on edellisestä liitosta kaksi omaa tytärtä Ilona ja Roosa sekä kaksi ex-vaimon lasta Emma ja Milla, joita hän pitää kuin ominaan.

– Kaikki muut roolit kuin veneen kipparin rooli ovat silloin sivussa. Ukin rooli on siellä vahvana, sanoi Rinne Lännen Medialle.

Merellä politiikasta tutut kasvot saavat hengähtää. Rinne purjehtii paattinsa mielellään luonnonsatamiin: siellä ei kukaan tunnista. Turun saaristo on hänen lempikohteitaan.

Pääministeri Rinne Korean presidentin kanssa pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa.

Turvamiehet soutuhommiin?

Rinne asuu Mäntsälässä vaimonsa Heta Ravolainen-Rinteen kanssa 300 000 euron omakotitalossa, josta asuntolainaa on jäljellä 200 000 euroa. Veneen luo Turun edustalla sijaitsevaan Rymättylään on vajaan kolmen tunnin matka.

Helsinkiin pääministerin hulppeaan virka-asuntoon Kesärantaan Rinteet eivät aio muuttaa. Se tosin on rantatontilla.

Pääministeriä seuraa kaikkialle turvamies. Vaalit voittanut Rinne naureskeli Iltalehdelle, että turvamiehillä voi olla edessä kova soututreeni.

– Kysyin äsken kyllä tuossa, että mitenkäs tämä venehomma hoituu, että kuljetteko soutuveneellä perässä vai miten?

Purjeveneyksityiskohta pariskunnan kotona Mäntsälässä.

Juttua korjattu 26.6. 9:56 pariskunnan välisen kipinän nostattaneen suklaalevyn lähetti silloinen Heta Ravolainen, ei Antti Rinne

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?