Syyte: Vaimo ja rikoskumppani huijasivat tuoreelta aviomieheltä yli 100 000 euroa –  rahoilla ostettiin autoja ja 7 500 euron sänky

Miehen 90-vuotiasta äitiä yritettiin syyttäjän mukaan rahastaa keksityllä vesivahingolla.

25.6.2019 7:09

Vaimon ja tämän rikoskumppanin epäillään huijanneen toissa vuonna Vantaalla mieheltä yhteensä yli 100 000 euroa. Kolmekymppiselle naiselle vaaditaan ehdotonta vankeutta tuoreeseen aviomieheen kohdistuneista talousrikoksista Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Vaimon lisäksi syytteessä on kolme muuta, joista kahdelle syyttäjä vaatii ehdotonta ja yhdelle ehdollista vankeutta. Syytteet koskevat muun muassa törkeää petosta, törkeää maksuvälinepetosta ja rahanpesua.

Syyttäjän mukaan rikosten teossa käytettiin hyväksi kuusikymppisen miehen ymmärtämättömyyttä ja johdateltavuutta. Hänen tileiltään nostettiin rahaa ja hänen nimissään otettiin lainoja, joilla ostettiin muun muassa Mercedes Benz- ja Toyota-merkkiset autot, puhelimia, astioita, pöytäryhmä ja 7 500 euron hintainen sänky.

Syyttäjän mukaan miehelle kerrottiin valheellista tietoa muun muassa hankittavan omaisuuden ja lainarahojen käyttötarkoituksesta. Todellisuudessa varat ja tavarat eivät menneet osaksikaan aviomiehen käyttöön, vaan vaimolle ja tämän rikoskumppanille.

Autokauppoja epäillään rahanpesuksi

Vaimoa syytetään myös törkeän petoksen yrityksestä, jossa kohteena olivat aviomiehen 90-vuotias äiti ja veli. Syyttäjän mukaan näiltä yritettiin huijata 25 000 euroa vesivahingon korjauksiin, vaikka mitään vesivahinkoa ei ollut tapahtunut.

Kolmea rikoskumppania syytetään oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Haastehakemuksen mukaan kolmikko uhkasi tehdä aviomiehelle väkivaltaa ja rikosilmoituksen hänestä, jos hän ei kerro poliisille käskettyjä asioita.

Rahanpesusta syytetään naista, joka syyttäjän mukaan sai käyttöönsä 5 000 euroa törkeällä petoksella saatuja rahoja ja osti niillä henkilöauton.

Epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Tapauksen käsittely alkoi Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?