Mies istui pysäköidyssä autossa Seinäjoen keskustassa, kun pysäköinnin­valvoja saapui paikalle ja alkoi opastaa parkki­kiekon käyttöä – sitten alkoi tapahtua

Julkaistu:

Eteläpohjalaisenkin kannattaa mielensä malttaa, kun viranomaisten kanssa asioi.
Vuonna 1949 syntynyt mies istui pysäköimässään autossa Seinäjoen keskustassa, kun kaupungin pysäköinninvalvoja saapui auton luo ja opasti miestä laittamaan parkkikiekon paikalleen.

Neuvot eivät uponneet otolliseen maaperään, vaan autoilija alkoi uhittelemaan ja astui autosta ulos. Samalla hän tarttui molemmin käsin miespuolisen valvojan rinnuksiin kiinni ja pukkasi tämän kauemmaksi.

Työntö ei ollut mahdottoman voimakas, mutta poliisit kutsuttiin paikalle ja maaliskuussa 2017 tapahtunut tapahtumasarja meni lopulta käräjille. Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen viime maaliskuussa 200 euron sakkoihin virkamiehen vastustamisesta.

Esitutkinnassa teon kiistänyt autoilija ei käräjille saapunut, mutta oli aktiivisempi hovioikeuden istunnon suhteen. Siellä hän vaati peräti 10 000 euron korvauksia kivusta ja särystä sekä käräjäoikeuden tuomioiden kumoamista. Vaasan hovioikeus oli toista mieltä ja piti käräjäoikeuden tuomion voimassa.