Kaksi naista muilutettiin ja hakattiin Joutsassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Kaksi miestä on vangittu tapauksesta, joka paljastui pahoinpidellyn naisen jouduttua sairaalaan.
Sisä-Suomen poliisi tutkii tapausta, jossa kahden noin 40-vuotiaan naisen epäillään joutuneen törkeiden rikosten uhriksi Joutsassa. Poliisi epäilee, että naiset muilutettiin väkisin syrjään ihmisten ilmoilta ja pahoinpideltiin.

– Toinen heistä sai vakavia vammoja ja joutui sairaalahoitoon. Sitä kautta poliisi sai tietää asiasta, rikosylikomisario Timo Hänninen kertoo.

Epäillyt rikosnimikkeet ovat törkeä vapaudenriisto, törkeä pahoinpitely ja törkeä varkaus. Tekojen epäillään tapahtuneen 8. ja 9. kesäkuuta välisenä yönä.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa on vangittu teoista epäiltyinä kaksi miestä. Toinen heistä vangittiin jo toissa perjantaina. Toisen tavoittamisessa kesti pidempään. Hänet käräjäoikeus vangitsi tänään maanantaina.

Miehet ovat iältään 23- ja 32-vuotiaat. Molemmilla on poliisin mukaan rikollista entisyyttä. Rikostapauksen motiivista poliisilla on teoria, mutta jutun tutkinta on vielä kesken. Parisuhteisiin liittyvää motiivia ei kuitenkaan epäillä.

Joutsassa on lyhyen ajan sisällä sattunut useita törkeitä väkivallantekoja. Niitä on sattunut etenkin Leivonmäellä, joskin nyt puheena oleva muilutusjuttu on tapahtunut toisaalla Joutsassa. Leivonmäki on runsaan tuhannen asukkaan taajama, joka oli oma kuntansa ennen liittymistään Joutsaan vuonna 2008.

– Olemme poliisissa kiinnittäneet tähän huomiota. Tapauksia on ollut useita runsaan puolen vuoden sisällä, Hänninen kertoo.

Niistä vakavin on niin sanottu Kuortin ABC-murha, jonka käsittely Keski-Suomen käräjäoikeudessa on vielä kesken. Uhri surmattiin asunnossa Leivonmäellä. Ruumis paloiteltiin ja kuljetettiin Kuortin ABC-aseman pihalle.
Poliisin mukaan päihteet yleensä enemmän tai vähemmän selittävät tekoja. Motiivit voivat joskus tuntua hyvin vähäpätöisiltä. Esimerkiksi ABC-surma sai alkunsa väärästä shakkisiirrosta.

– Toivottavasti tällaiset tilanteet eivät jatku, rikosylikomisario Hänninen sanoo.

Juttua korjattu 25.6. kello 14.12: Epäillyt rikokset eivät tapahtuneet Leivonmäellä, kuten jutussa alun perin kerrottiin, vaan toisaalla Joutsassa. Muokattu juttua ja poistettu maininta Leivonmäestä jutun otsikosta.