Asukkaita odotti oma­koti­talossa epä­miellyttävä yllätys tänään aamu­yhdeksältä – pelastus­laitos: ”Löytö­hetkellä piileskeli nurkassa”

Sekä käärme että paikalla olleet ihmiset säilyivät vahingoittumattomina.

Tuntomerkkien perusteella kyseessä oli kyy. Kuvituskuva.

23.6.2019 11:29

Omakotitalon asukkaat saivat kokea sunnuntaiaamuna epämiellyttävän yllätyksen, kun he huomasivat käärmeen luikerrelleet sisälle taloonsa Punkaharjulla. Tuntomerkkien perusteella kyseessä oli kyy.

Tapaus sattui noin kello yhdeksän aikaan aamulla.

Punkaharjun paloaseman yksikön tullessa paikalle käärme oli piiloutunut sisälle taloon. Tilanne ratkesi, kun pelastuslaitoksen henkilöstö sai käärmeen kiinni pihdeillä ja kuljetti sen ulos talosta.

Etelä-Suomen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Jarno Laikolan mukaan käärmeen kiinnisaaminen ei ollut vaikeaa, mutta sen löytämisessä oli haasteita.

– Löytöhetkellä käärme piileskeli nurkassa.

Käärme ja paikalla olleet henkilöt säilyivät kaikki vahingoittumattomina.

– Käärme ei päässyt puremaan ketään, ei meidän henkilöstöä eikä talon asukkaita.

Laikola ei osaa sanoa, kuinka pitkään käärme ehti olla rakennuksessa sisällä, ennen kun asukkaat huomasivat epämieluisan vieraan.

Kyy on Suomen ainoa myrkyllinen käärme. Se on melko tukeva ja lyhyt käärme. Sen pituus on noin 50–80 senttimetriä. Kyyn tunnetuin tuntomerkki on sahateräkuvio selässä. Väriltään se on harmaa, harmaanruskea tai musta.

Yleensä kyy pakenee ihmisiä, mutta uhattuna se voi purra.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?