Juna ohjattiin raiteelle, jossa ei ole edes asemalaituria – surkeiden sattumusten IC27 vaeltaa pari tuntia myöhässä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Juna ohjattiin raiteelle, jossa ei ole edes asemalaituria – surkeiden sattumusten IC27 vaeltaa pari tuntia myöhässä

Juna joutui tekemään kaksikin ylimääräistä pysähdystä, että epäonnekkaat matkustajat saatiin junasta ulos.

Juna saapuu Rovaniemelle vajaa pari tuntia myöhässä.­

20.6.2019 23:49

VR:n juna InterCity 27 Helsingistä Rovaniemelle kulkee torstai-iltana myöhässä noin 124 minuuttia. Juna on ehtinyt kokea melkoisten sattumusten sarjan.

Juna kulkee kello 23.23 Oulun ja Kemin välissä, mutta sen ongelmat alkoivat jo etelämpänä. Ensimmäinen viivästys johtui veturin vikaantumisesta. Seinäjoella junaan otettiin vetoavuksi toinen veturi.

Juna kuitenkin myöhästyi tästä sen verran, että kun se saapui Ylivieskaan, se oli aikataulusta myöhässä vajaat kaksi tuntia. Se oli kohtalokasta niille muutamalle matkustajalle, joiden oli tarkoitus vaihtaa Ylivieskassa junaa. He eivät ehtineet jatkoyhteydelle.

Senpä takia tehtiin jatkosuunnitelma. Päätettiin, että juna tekee ylimääräisen pysähdyksen Vihannissa, jotta matkustajat pääsisivät ulos junasta.

– Mutta sitten tuli VR:n päästä johtuva informaatiokatkos, jonka takia liikenteenohjaus oli jäänyt informoimatta, kertoo Merja Tuunanen VR:n viestinnästä.

– Juna ohjautui raiteille, jossa ei ole asemalaituria.

Niinpä matkustajat eivät päässeet ulos InterCitystä 27 vielä Vihannissakaan, joka sijaitsee linnuntietä noin 50 kilometriä Ylivieskaa pohjoisempana.

Senpä takia tehtiin uusi jatkosuunnitelma. Konduktöörit sopivat epäonnekkaiden matkustajien kanssa, että ne matkustavat junan mukana Ruukkiin. Se sijaitsee 20 kilometriä Vihannista pohjoiseen.

Ruukissa matkustajat lopulta pääsivät pois InterCitystä. VR hoiti jokaisen heistä kotiovelleen tilataksilla.

Tuunanen ei tiedä kuinka montaa matkustajaa Ruukissa lopulta jäi pois. Heitä oli kuitenkin sen verran, että ne mahtuivat kaikki yhteen tilataksiin.

Alkuperäisen aikataulun mukaan InterCity 27:n oli määrä saapua päätepysäkille Rovaniemelle kello 23.18. Nyt arvioitu saapumisaika on kello 1.04.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?