Li Andersson rakentaa suvun omistamalle tontille Pohjanmaalle – ”Ihan tavallinen suomalainen kesämökki”

Julkaistu:

Opetusministeri Li Anderssonin mökki rakennetaan suvun omistamalle tontille.
Tuore opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, 32, rakentaa Kristiinankaupungin Siipyyn kylään kesämökin. Siipyy sijaitsee noin 40 kilometriä Kristiinankaupungista etelään.

Rakennuslupa on rakennustarkastaja Hannu Heikkisen mukaan myönnetty vajaa kuukausi sitten.

Andersson kertoo Ilta-Sanomille, että kyseessä on ”ihan tavallinen 40-neliöinen suomalainen kesämökki”.

– Ei mitään sen kummempaa.

Andersson sanoo, että mökki on tarkoitus rakentaa tänä kesänä, mutta tavoiteaikataulun toteutuminen ei ole vielä aivan varmaa.

– Se riippuu monesta asiasta, hän toteaa.

Valtioneuvosto on keskiviikkona julkaissut tiedot ministerien sidonnaisuuksista. Andersson on ilmoittanut, että hänellä on Pohjanmaalla olevasta kesämökistä lainaa 39 029 euroa.

Li Anderssonin äidin sukujuuret ovat Pohjanmaan rannikolla. Anderssonin mökkisuunnitelmista ensimmäisenä uutisoinut Suupohjan Sanomat kertoo, että Anderssonin äiti on lähtöisin Siipyyn Metsälästä.

Tuore opetusministeri kertookin, että paikka, jonne mökki rakennetaan, on hänelle tuttu jo lapsuudesta. Andersson on viettänyt siellä kesälomiaan pienestä pitäen. Mökki on suvun tontilla.

– Se vanha päärakennus, joka siellä oli, oli isoisäni itse rakentama. Se oli kuitenkin niin pahasti kosteusvaurioitunut, että se oli pakko purkaa. Sekin rakennus oli hyvin pieni, Andersson sanoo.

– Nyt meillä on äitini kanssa tarkoitus yhdessä rakentaa tilalle uusi pieni mökki.


Huhtikuussa Ilta-Sanomat haastatteli Anderssonin äitiä Siv Skogmania muun muassa siitä, millainen Andersson on kotona. Skogman kertoi, että tavatessaan toisiaan äiti ja tytär pyrkivät yleensä vain ottamaan rennosti.

– Li on sellainen leppoisa tyyppi kotioloissa. Ei tärkeile mitenkään. Villasukat, kahvikuppi, kirja ja viltin alle, Siv kuvaili tytärtään.

Skogman kertoi, että nuorena äiti ja tytär matkustelivat paljon. Hän mainitsi jo tuolloin, että nyt heitä yhdistää mökkiprojekti Pohjanmaalla.

Lue lisää: Äiti paljastaa, miten Li Andersson muuttuu, kun kiire ja stressi iskevät

Li Andersson on alkukesästä ollut otsikoissa uuden rakkaansa vuoksi. Opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivujen mukaan Andersson seurustelee entisen SM-tason jääkiekkoilijan Juha Pursiaisen kanssa.

Andersson on varjellut yksityiselämäänsä tarkasti, mutta toukokuussa hän kertoi parisuhteestaan lyhyesti Me Naiset -lehdelle. Haastattelussa Andersson sanoi, että hän kulkee avopuolisonsa kanssa melko avoimesti Turussa.

– Olen julkisuuden henkilö, mutta avopuolisoni saa itse valita, kuinka paljon hän on valokeilassa. Haluan puhua työstäni sekä yksityiselämän asioista, jotka ovat politiikan kannalta relevantteja, Andersson sanoo Me Naisten haastattelussa.

– Turussa liikumme yhdessä melko vapaasti. Juoksemme, käymme salilla ja saunomme. En haluaisi, että julkisuus rajoittaa elämääni liikaa. Mutta on se aina mielessä, hän jatkoi.

Lue lisää: Li Andersson, 32, löysi uuden rakkaan – parisuhde paljastui ministerisalkun myötä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt