Täyskäännös juhannussäässä: ”Matalapaine pyyhkäisee helteen mennessään”

rac

Julkaistu:

Juhannuksen uusin sääennuste ei lupaa hyvää. Aattona osassa maata voidaan vielä nauttia poutasäästä, mutta viimeistään juhannusyö tuo mukanaan muutoksen.
Ilmatieteen laitoksen tuoreimman ennusteen mukaan Ruotsista saapuva matalapaine tuo Suomen pohjoisosaan jatkuvampia sateita ja etelään voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja. Itä-Suomessa voi esiintyä ukkoskuurojen yhteydessä voimakkaita tuulenpuuskia. Länsi-Suomeen ennustetaan aatoksi poutasäätä.

Aattona lämpötila nousee sisämaassa enimmillään 24–29 asteeseen, mutta rannikolla on viileämpää. Lapissa lämpötila on 10–15 astetta. Juhannusyönä sateet painottuvat maan pohjoisosaan, muualla sää poutaantuu lännestä alkaen.

– Matalapaine pyyhkäisee helteen mennessään juhannusaaton aikana, päivystävä meteorologi Tuomo Bergman Ilmatieteen laitokselta ennustaa.

Juhannuspäivä on edelleen epävakainen maan pohjoisosassa, mutta etelämpänä pääosin poutainen sää jatkuu. Lauantai on tuulinen päivä maan etelä- ja keskiosassa. Lämpötila kohoaa etelässä ja idässä yli 20 asteen, lännessä ja pohjoisessa ollaan 15 ja 20 asteen välillä. Pohjois-Lapissa on tätäkin viileämpää.

Sunnuntaina sateet heikkenevät pohjoisessakin. Lämpötila nousee sunnuntaina maan etelä- ja keskiosassa 20 asteen tienoille, pohjoisessa lämpötila on pääosin 10–15 astetta.

Metsäpalovaroitus on juhannusaattona todennäköisesti voimassa laajalti maan etelä- ja keskiosissa. Avotulen teko, kuten juhannuskokon polttaminen, on kiellettyä metsäpalovaroituksen voimassaollessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt