Arkkipiispa vastaa Päivi Räsäsen avoimeen kirjeeseen: ”Kirkko ei ole täydellinen”

Julkaistu:

Arkkipiispa Tapio Luoma sanoo luottavansa työtovereidensa harkintaan ja toteaa, että Pride-yhteistyössä toteutetaan piispainkokouksen linjausta.
Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) lähestyi arkkipiispa Tapio Luomaa maanantaina avoimella kirjeellä. Taustalla oli Räsäsen pahastuminen kirkon päätöksestä ryhtyä Helsinki Pride -tapahtuman viralliseksi kumppaniksi.
Räsäsen kommentit aiheuttivat tiistaina erovyöryn kirkosta. Nyt arkkipiispa Luoma vastaa Räsäselle kirkon virallisessa tiedotteessa. Siinä hän kertoo muun muassa Räsäsen pukevan sanoiksi tunteita ja ajatuksia, joita epäilemättä monen kirkon jäsenen mielessä liikkuu.

– Osallistumisesta Pride-tapahtumaan on päättänyt kirkkohallituksen johtoryhmä sen jälkeen, kun sitä on kutsuttu mukaan. Ennen päätöstä minua on informoitu ja kysytty näkemystäni. Kuten lähtökohtaisesti aina niin myös tässä olen luottanut työtoverieni harkintaan, Luoma sanoo tiedotteessa.

Kyse ei ole Luoman mukaan kannanotosta avioliittolakiin. Hänen mukaansa Pride-yhteistyöllä on haluttu toteuttaa piispainkokouksen toteamaa periaatetta, jonka mukaan kirkko on kaikki varten ja samaa sukupuolta olevat parit ovat tervetulleita kaikkeen kirkon toimintaan.

Luoma sanoo olevansa Räsäsen kanssa samaa mieltä siitä, että viime kädessä asiassa on kyse raamattunäkemyksestä. Hän toivoo, että Raamattua tunnettaisiin paremmin, ja sitä luettaisiin enemmän.

Hänen mukaansa kirkkoon kohdistuu monenlaisia odotuksia, joista jotkut toteutuvat ja joissain petytään. Hän toivoo, että kirkko saisi olla jatkossakin hengellinen koti mahdollisimman monelle.

– Kirkko ei ole koskaan täydellinen, koska se koostuu meistä epätäydellisistä ihmisistä. Vikoineen ja puutteineenkin se on yhteisö, jossa me syntiset turvaudumme Jumalan armoon ja rakkauteen, Luoma sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt