Päivi Räsänen: ”Olen pohtinut kirkosta eroamista”

Kirkon ryhtyminen Pride-tapahtuman viralliseksi kumppaniksi on ollut viimeinen niitti.

Pride-yhteistyö oli liikaa. Päivi Räsänen on pohtinut kirkosta eroamista. Arkistokuva.

18.6.2019 19:30

Kansanedustaja, ex-kirkkoministeri Päivi Räsänen (kd) kertoo pohtivansa, voiko hän pitää luterilaista kirkkoa enää hengellisenä kotinaan.

– Olen pohtinut kirkosta eroamista, mutta en ole eroamassa vielä, Räsänen täsmentää IS:lle.

Kirkossa on Räsäsen mielestä tehty tietoisesti Raamatun vastaisia valintoja. Räsänen kertoo, että moni seurakunta-aktiivi harkitsee kirkon jättämistä.

Räsäsen kotiseurakunnasta Riihimäestä erosi hiljattain valtuuston jäsen. Syynä oli seurakunnan päätös osallistua Pride-viikon tapahtumiin ja järjestää sateenkaarimessu.

 Viimeaikaiset tapahtumat kotiseurakunnassani ja kirkon viimeaikaiset linjaukset ovat herättäneet saman huolen, joka on herännyt lukuisissa ihmisissä, että onko nyt jo se raja vastassa, ettei enää voi omantunnon syistä kuulua tähän uskonnolliseen yhteisöön.

Räsänen on pahoillaan erityisesti luterilaisen kirkon ja Priden yhteistyöstä. Luterilainen kirkko on ensimmäistä kertaa Pride-tapahtuman virallinen kumppani.

– Viimeaikaiset tapahtumat kotiseurakunnassani ja kirkon viimeaikaiset linjaukset ovat herättäneet saman huolen, joka on herännyt lukuisissa ihmisissä, että onko nyt jo se raja vastassa, ettei enää voi omantunnon syistä kuulua tähän uskonnolliseen yhteisöön.

Räsänen aikoo vielä toistaiseksi pysyä Suomen luterilaisen kirkon jäsenenä.

– Olen ajatellut, että yritän toistaiseksi vaikuttaa kirkon sisällä.

Tähän liittyen Päivi Räsänen lähetti maanantaina arkkipiispa Tapio Luomalle avoimen kirjeen, jossa hän toi esille Pride-kumppanuuden herättämän huolensa.

 Kirkko on antanut ilmeisesti arkkipiispan siunaamana hyväksyntänsä sellaiselle toiminnalle, joka selkeästi sotii Raamatun opetuksia vastaan.

Räsänen toivoo, että kirkossa tehtäisiin korjausliike ja Raamatun opetukset ryhdyttäisiin ottamaan vakavammin.

– Kirkko on antanut ilmeisesti arkkipiispan siunaamana hyväksyntänsä sellaiselle toiminnalle, joka selkeästi sotii Raamatun opetuksia vastaan.

Räsänen muistuttaa, että Raamatussa tuodaan selkeästi esille, että ihminen luotiin mieheksi ja naiseksi. Raamatussa säädetään, että avioliitto on miehen ja naisen välinen.

Minkälaisia vaihtoehtoja on luterilaiselle kirkolle?

– On ihmisiä, jotka ovat liittyneet Suomessa vaikuttavan Inkerin luterilaisen kirkon jäseneksi. Siellä opetus on näissä asioissa selkeä ja Raamatun mukainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?