Saitko käteesi tällaisen ”20 euron setelin”? Poliisi pyytää olemaan tarkkana

Julkaistu: , Päivitetty:

Hotelliasiakas jäi kiinni hallussaan nippu internetistä hankittuja 200 euron seteleitä. Lisäksi poliisille on toimitettu useita vääriä 20 ja 50 euron seteleitä.
Poliisi sai viikonloppuna Lahdessa kiinni miehen, joka yritti maksaa hotellihuonetta väärennetyllä rahalla. Miehellä oli hallussaan kahdeksan väärennettyä 200 euron seteliä.

Seteleissä luki venäjäksi punaisella tekstillä ”tämä ei ole oikeaa rahaa”. Poliisin mukaan mies kertoi ostaneensa setelit internetistä. Hänen epäillään syyllistyneen rahajäljitelmän levitykseen.


Lisäksi poliisille on viime viikkoina toimitettu useissa eri yhteyksissä vääriä 20 ja 50 euron seteleitä, joita on käytetty maksuvälineinä.

Seteleissä on merkintä ”this is not legal, it is used for motion props only”, eli setelit ovat alunperin tarkoitettu esimerkiksi elokuvien rekvisiitaksi.

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen käteismaksuja vastaanotettaessa ja muistuttaa, että väärällä rahalla maksava syyllistyy rikokseen. Rahajäljitelmän levityksestä rangaistuksena voidaan tuomita sakkoja tai enintään vuosi vankeutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt