Ylen päätoimittaja tyrmistyi rannalla: ”Ette kai te ole venettäni viemässä”

Julkaistu:

Tuntematon henkilö oli myynyt Jokisen veneen 500 eurolla internetissä. Lukko oli rikottu ja vaihdettu uuteen.
Yleisradion päätoimittaja Jouko Jokinen kertoo Facebook-tilillään joutuneensa sunnuntaiaamuna erikoiseen tilanteeseen. Jokinen oli matkalla aamu-uinnille, kun huomasi kahden henkilön puuhastelevan hänen veneensä parissa.

– Huudan, että ”ette kai te ole venettäni viemässä”. Kävelen veneelleni ja kyllä, lukko on auki ja pojat aikoivat nostaa Saima-veneeni traileriin, Jokinen kirjoittaa.

Kävi ilmi, että miehet olivat ostaneet veneen 500 eurolla tori.fi-sivustolta. Maksun suoritettuaan he olivat saaneet ohjeet veneen noutamiseksi. Veneen myyjä oli käynyt rikkomassa Jokisen lukon ja vaihtanut tilalle oman numerolukon. Jokinen ei ollut lukon vaihdosta ehtinyt huomaamaan.

– Kävin lauantaina rannassa, mutta en sen tarkemmin venettäni katsonut, Jokinen kertoo Facebookissa.

Jokinen toteaa olleensa onnekas, kun osui paikalle juuri oikeaan aikaan. Hetki aiemmin tai myöhemmin, ja vene olisi kadonnut.

– Taidan mennä ostamaan Ässä-arvan. Sitten vihje poliisille, hän sanailee.

Jokinen kertoo olleensa jo yhteydessä poliisiin. Hän kertoo, että edellisen kerran hänen veneensä lähti varkaan mukaan 15 vuotta sitten. Tuolloin alueella liikkui Jokisen mukaan varas, joka anasti satoja Saima-merkkisiä veneitä.

– Jos olisin poliisi, kävisin kysymässä häneltä, miten veneilykausi on lähtenyt liikkeelle, Jokinen toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt