Juha, 36, ikuisti pulun hämmentävän käytöksen rautatieaseman alikulkutunnelissa

rac

Julkaistu:

Helsinki
Helsingin rautatieaseman alikulkutunnelissa suhtaudutaan karsaasti polkupyöräilyyn. Voi vain kuvitella, mitä mieltä ollaan lentämisestä.
Torstaina aamutuimaan Juha, 36, kohtasi ja ikuisti hämmentävän näyn. Pulu käytti portaita matkalla, jonka ne yleensä lentävät. Se tuli portaita alas.

Paluumatkalla sillä on mahdollisuus käyttää liukuportaita, jotka sopivat paremmin pulun anatomialle.

Tasajalka-alastulo, sipsuttelu, tasajalka-alastulo, sipsuttelu, tasajalka-alastulo...

Videon perusteella näyttää, että pulu ei vajavaisen askelpituutensa vuoksi pystynyt hyödyntämään portaiden ideaa täysimääräisesti.

Porrasjuoksussa tulos olisi ollut huono. Sekä alas että erityisesti ylöspäin.

Pulu eteni kuitenkin askelpudotusten väliset siirtymätaipaleet ripeästi.

Yhtään telemark-alastuloa videolle ei tallentunut.

Pulu käytti väärää reunaa, vasenta, mutta väisti sävyisästi vastaantulijoita. Sama ongelma on havaittu monilla maalaisilla, jotka tulevat Helsinkiin junalla.

Jännittävänä yksityiskohtana videolla näkyy, kuinka pulu löytää maasta jonkin makupalan heti portaat suoritettuaan.


Helsingin päärautatieasemalla elää pieni kesykyyhkyjen eli pulujen, Columba livia domesticus, heimo, joka on sopeutunut täydellisesti urbaaniin elämänmenoon. Ne viihtyvät aseman länsipuolen asemalaitureiden alkupäässä, jotka on katettu, pesivät laiturien kattorakenteissa, ja viettävät vapaa-aikaansa alikulkutunnelin Alepan liepeillä.

Joukossa on vuosien varrella ollut myös täysin valkoisia puluja. Vaihtuvuus on jonkinlaista. Uusia tulee, ja vanhoja lähtee, ehkä maailmalle, ehkä pilven reunalle.

Usein pulut siirtyvät laitureilta alikulkutunneliin tai takaisin lentämällä portaat alas tai ylös. Lentäminen on kuitenkin huono tapa, erityisesti ruuhka-aikoina, koska se aiheuttaa säpsähtelyä kanssakulkijoissa kuten salakavalasti lähestyvät polkupyörätkin. Mikäli porraspulut yleistyvät, elämänmeno rauhoittuu.

Pulut ovat toistuvasti ylittäneet uutiskynnyksen Helsingin rataverkon piirissä.

Rastilan metroasemalla pulu jäi jumiin radan vieruksen ahtaaseen paikkaan eikä kyennyt levittämään siipiään. Vapaapalokunta kävi pelastamassa sen haavilla.
Rautatientorilla lentävä pulu törmäsi kioskiin ja pyörtyi, mutta toipui juuri ennen kuin se olisi pelastettu.
Rastilassa pulu käveli sisään metroon ja matkusti Vuosaaren asemalle. Se kumppani teki saman matkan lentämällä vaunun vieressä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt