Kerrostalossa räjähti Savonlinnassa, kaksi viety sairaalaan – ”Luulin, että koko talo sortuu”

Julkaistu: , Päivitetty:

Savonlinna
Savonlinnan Pääskyniemessä sijaitsevan kerrostalon asuinhuoneistossa on tapahtunut räjähdys.
Itä-Suomen poliisin alustavien tietojen mukaan huoneistossa oli räjähdyksen tapahtuessa kaksi ihmistä, jotka tarvitsevat poliisin mukaan sairaalahoitoa. Räjähdyksessä ei loukkaantunut muita sivullisia.

Poliisilla ei ollut iltakymmenen aikaan tarkkaa tietoa uhrien saamien vammojen vakavuudesta. Poliisin mukaan toinen asunnossa olleista oli kuitenkin ollut jalkeilla ja käynyt asunnon ulkopuolella räjähdyksen jälkeen.

Huoneisto vaurioitui räjähdyksessä pahoin.

– Pelastuslaitos on sammuttanut räjähdyksen seurauksena palamaan syttyneen huoneiston, Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan IS:lle.

Pelastuslaitos, poliisi ja ensihoito ovat kohteessa paikalla. Pelastuslaitos kertoi iltayhdeksän jälkeen, että ensihoito oli kuljettanut loukkaantuneet sairaalaan.

Viranomaiset saivat tiedon Pääskyniementiellä tapahtuneesta räjähdyksestä kello 19.41.

Poliisilla ei ollut iltakymmenen aikaan vielä tietoa räjähdyksen syystä.

– Siellä on tutkinta paikalla ja osa vielä menossa paikalle. Yritämme selvittää, mitä on tapahtunut, Itä-Suomen poliisista kerrotaan IS:lle.


Paikalla olleen IS:n toimittajan mukaan kyseessä on rauhallinen, pieni taloyhtiö. Kerrostalo sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta. Pihalla oli puoli kymmenen aikaan illalla jo rauhallista – vain muutama naapuri ihmetteli pihalla tapahtunutta.

Onnettomuusasunnon seinänaapuri kertoi IS:lle olleensa räjähdyksen aikaan sisällä kodissaan. Hänen mukaansa naapurista kuulunut jysäys oli hyvin voimakas.

– Luulin, että koko talo sortuu. Niin voimakas räjähdys oli.

Räjähdys tapahtui kaksikerroksisen pienkerrostalon alemmassa huoneistossa, jonka ikkunat lensivät räjähdyksen voimasta pihalle. Räjähdyksen voimaa kuvaa se, että sirpaleita oli lentänyt pihan yli autokatoksen seinään ja uponnut siihen.

Naapurin kertoman mukaan onnettomuushuoneiston yläpuolella olevassa huoneistossa asukkaat eivät olleet kotona. Huoneiston mahdollisista vaurioista ei ole tietoa. Seinänaapurin mukaan hänen asunnossaan ei ensihavaintojen perusteella ole silminnähden havaittavia vaurioita.

Kerrostalo sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Savonlinnan keskustasta. Pääskyniemi on rauhallinen ja arvostettu asuinalue Saimaan rannalla.