Miekkamies hyökkäsi tuntemattoman kimppuun Vantaalla – uhri liikkui rollaattorilla

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi löysi epäillyn, tutkitaan murhan yrityksenä.
Eilen Vantaan Viertolassa tapahtui vakava väkivallanteko, jossa mies löi toista miestä useita kertoja miekalla.

Päiväsaikaan noin puoli neljän maissa miekkamiehen uhriksi joutui yli 60-vuotias, epäillylle entuudestaan tuntematon liikuntarajoitteinen mies, joka liikkui rollaattorilla.

Epäilty, noin 40-vuotias suomalainen mies, saatiin kiinni eilen etsintöjen jälkeen.

– Uhri valikoitui tekijälle sattumalta. Epäilty ja uhri eivät tunteneet entuudestaan toisiaan, kertoo jutun tutkinnanjohtaja rikoskomisario Rauno Jämsä poliisin tiedotteessa.

Uhri on edelleen sairaalahoidossa. Sairaalasta sunnuntaina saatujen tietojen mukaan uhrilla ei kuitenkaan ole enää välitöntä hengenvaaraa.

Poliisi tutkii tapausta nimikkeellä murhan yritys. Jämsä kertoo STT:lle, että tapausta tutkitaan murhana tekovälineen vuoksi ja siksi, että uhrin puolustautumiskyky oli liikuntarajoitteisuuden takia heikko.

Jämsän mukaan epäilty mies ehti olla karkusalla noin kaksi tuntia teon jälkeen. Poliisin tiedossa ei ole, että hän olisi aiheuttanut vaaraa muille ihmisille tuona aikana. Jämsän mukaan tapauksella on silminnäkijöitä, jotka ovat nähneet ainakin vilauksen epäillystä tekijästä.

Jämsän saamien tietojen mukaan epäilty vaikutti kiinniottotilanteessa sekavalta. Epäilty mies on tällä hetkellä pidätettynä ja poliisi kuulee häntä maanantaina.

Tekoväline on poliisin hallussa. Yksityiskohtia miekasta kerrotaan julkisuuteen vasta myöhemmin, kun tapauksen osapuolet ovat antaneet siitä omat kuvauksensa.

Epäilty väkivallanteko tapahtui poliisin mukaan ulkotiloissa. Tiedon tapauksesta ilmoitti viranomaisille tapahtumapaikalle osunut sivullinen, poliisista kerrottiin STT:lle eilen.