Poliisi: Seinäjoen turma-auto saattoi ajaa jopa tuplanopeutta viidenkympin alueella – edessä istuneet kuolivat heti

Julkaistu:

Kolarissa kuoli kaksi 1990-luvulla syntynyttä miestä. Takapenkillä ollut mies loukkaantui lievästi.
Seinäjoella sattui sunnuntaiyönä noin kello 00.15 liikenneonnettomuus, jossa kuoli kaksi 1990-luvulla syntynyttä miestä.

Poliisin suorittaman alustavan tapahtumapaikkatutkinnan mukaan henkilöauto oli suistunut tieltä asuinalueella Kivisaarentiellä Näätätien risteyksen lähistöllä ja osunut ilmeisen suurella nopeudella tien vieressä olleeseen puuhun.
Auton kuljettaja ja etupenkillä ollut matkustaja menehtyivät välittömästi tapahtumapaikalla. Uhreista toinen oli paikallinen ja toisen asuinpaikaksi oli merkitty Vaasa.

Takapenkillä ollut, niin ikään 1990-luvulla syntynyt seinäjokelaismies, loukkaantui lievästi ja hänet on toimitettu hoitoon.


Yleisjohtaja Tomi Mansikkamäki Pohjanmaan poliisilaitokselta sanoo, ettei tarkka ajonopeus ennen törmäyshetkeä ole vielä tiedossa, mutta ylinopeus on tämän hetken tiedon mukaan ollut huomattava.

– Tieosuudella on 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Ei ole poissuljettua, että nopeus on voinut olla jopa kaksinkertainen, Mansikkamäki kertoi sunnuntaiaamuna Ilta-Sanomille.

Mansikkamäen mukaan teknistä tutkintaa suoritetaan edelleen.

– Myös mahdollisia silminnäkijöitä ja todistajia pyritään kuulemaan, jotta asiasta saataisiin lisätietoja.


Poliisilla ei yleisjohtajan mukaan ole toistaiseksi vielä tarkkaa tietoa myöskään siitä, olivatko turma-autossa olleet miehet turvavöissä tapahtumahetkellä.

– Siitäkään ei ihan sataprosenttista varmuutta ole, mutta näyttää siltä, että ainakaan loukkaantunut henkilö ei ilmeisesti ollut turvavöissä, mutta on kaikesta huolimatta selviytynyt nähtävästi suhteellisen vähin vammoin, kertoi Mansikkamäki, jonka mukaan poliisin tilannekeskuksessa ei vielä ollut tietoa siitä, onko takapenkillä istunutta miestä päästy jo kuulemaan.

Poliisi selvittää lisäksi edelleen, onko alkoholilla ollut osuutta onnettomuuteen.