Poliisien kanssa kolaroinut auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle toistaiseksi tuntemattomasta syystä

Julkaistu:

Sisä-Suomen poliisi tutkii yhden kuolemaan ja kolmen loukkaantumiseen johtanutta kolaria Jämsässä.
Jämsässä sattui torstaina vakava liikenneonnettomuus, jonka toisena osapuolena oli poliiseja. Molemmat poliisit loukkaantuivat. Toisen auton kuljettaja kuoli ja matkustaja loukkaantui.

Sisä-Suomen poliisi tutkii tapausta. Onnettomuudessa kuollutta kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta.

– Tällä hetkellä kaikki viittaa siihen, että onnettomuuden aiheutti menehtynyt kuljettaja. Alustavien puhuttelujen ja turmapaikkatutkinnan perusteella hänen autonsa ajautui toistaiseksi tuntemattomasta syystä vastaantulijoiden kaistalle, rikoskomisario Veli-Pekka Välisaari kertoo.


Törmäyksen kohteeksi joutunut auto oli siviilipoliisiauto, jossa oli kaksi poliisimiestä. Molemmat loukkaantuivat vakavasti ja heidät toimitettiin hoitoon Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan.

Poliisit olivat työvuorossa ja matkalla Tampereelta Jyväskylään.

Poliisilla ei vielä ole käsitystä siitä, miksi toinen auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle.

– Autossa oli toinen matkustaja, mutta hänkin loukkaantui vakavasti. Emme ole päässeet kuulemaan häntä siitä, mitä autossa tapahtui ennen törmäystä, Välisaari kertoo.

Poliisimiehiä ei Välisaaren mukaan ole tähänastisten tietojen perusteella syytä epäillä liikennerikoksesta. Jos olisi, tutkintaa heidän osaltaan johtaisi syyttäjä.

Koska epäilty kuljettaja kuoli, asia ei etene oikeuteen saakka. Rikostutkinta viedään silti loppuun asti muun muassa korvauskysymysten takia. Onnettomuustutkintalautakunta tekee omat selvityksensä, joiden tähtäin on liikenneturvallisuuden parantamisessa.