Superalko iski tiskiin tuoreet hinnat – heinäkuussa saa laatikon olutta 13,99 eurolla

Virossa valmisteveron muutos koskee vain väkeviä, olutta, siideriä ja lonkeroa. Viinien ja kuohuviinien verotus ei muutu.

– Valmisteveron muutos koskee vain väkeviä, olutta, siideriä ja lonkeroa, virolaisen Superalkon johtaja Imre Poll kertoo.

13.6.2019 21:11

Viron parlamentin eli riigikogun päätös alentaa maan alkoholiveroa näkyy hinnoissa viimeistään heinäkuun alusta alkaen. Mietojen ja väkevien alkoholituotteiden vero laskee 25 prosenttia.

Tallinnan Superalko laski veronalennuksen jälkeiset hinnat muutamille tuotteille, kuten 24 oluen pakkauksille ja väkeville alkoholeille.

– Laitoin laskelmien pohjalta uudet normaalit hyllyhinnat, Superalkon johtaja Imre Poll kertoo Ilta-Sanomille.

Hän kertoo, että jotkut tuotteista ovat myynnissä tarjoushinnoilla.

– Näihin kuuluu esimerkiksi Larsen VS, jonka hinta on nyt 30,99 ja uusi uusi normaalihinta on 29,99, hän sanoo.

Poll muistuttaa, että veronalennus ei koske kaikkia tuotteita.

– Valmisteveron muutos koskee vain väkeviä, olutta, siideriä ja lonkeroa. Viinien ja kuohuviinien verotus ei muutu, hän sanoo.

Jos taulukko ei näy, voit katsoa sen tästä.

Taulukosta selviää, että esimerkiksi litran pullo Koskenkorvaa maksoi Superalkossa huhtikuussa 16,99 euroa. Muutoksen jälkeen se maksaa Imre Pollin arvion mukaan 14,99 euroa.

Alkoholin liikakäyttö on yksi keskeisimmistä suomalaisen yhteiskunnan terveysuhkista. Näin kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Alkoholin runsas käyttö lisää sairastavuutta ja pahentaa monien sairauksien oireita. Alkoholin aiheuttamien terveysongelmien määrä on Suomessa pääsääntöisesti muuttunut suorassa suhteessa alkoholin kokonaiskulutuksen muutoksiin.

Juttua muokattu 14.6. kello 8.29: Jutussa puhuttiin aiemmin virheellisesti ”lavallisesta” olutta. Kyse on laatikosta eli 24 oluen pakkauksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?