4 ryöstäjää pysäyttänyt 81-vuotias Hartolan ”teräsvaari” ei saa syytettä

Itseään puolustanut hartolalainen 81-vuotias mies ei saa syytettä.

13.6.2019 15:53 | Päivitetty 13.6.2019 17:56

Itseään puolustanut hartolalainen 81-vuotias mies ei saa syytettä. Syyttäjä totesi vanhuksen toimineen hätävarjelutilanteessa, kun käytti asettaan ryöstäjiä kohtaan.

81-vuotias yksi asunut mies joutui ryöstön uhriksi viime maaliskuussa kotonaan.

Vanhusta pahoinpideltiin asunnossa. Yhtä tunkeutujaa vanhus ampui pistoolillaan rintaan ja poliisin esitutkinnassa häntä epäiltiin tapon yrityksestä. Luodin rintaan saanutta epäillään mm. törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

Salpausselän kihlakunnan syyttäjä Anu Lahtela päätti keskiviikkona, että vanhusta vastaan ei nosteta syytettä.

Vanhuksella oli ase, mutta hän ei käyttänyt sitä heti. Hän käytti asetta vasta ollessaan itse vakavasti loukkaantuneena ja puolustuskyvyttömänä, kun asuntoon tunkeutunut vanhusta lähes 60 vuotta nuorempi mies seisoi astalo kädessään vain puolen metrin etäisyydellä.

Vanhuksella oli syyttäjän mukaan perusteltu syy pelätä astalo kädessään ollutta miestä, joka jatkoi hyökkäystä.

Syyttäjän näkemyksen mukaan vanhuksella oli oikeus käyttää voimakkaampaa väkivaltaa kuin häneen itseensä kohdistunut väkivalta oli. Tunkeutuja oli lyönyt vanhusta päähän astalolla ja päähän oli tullut ompeleita vaativia haavoja.

Syyttäjä teki syyttämättäjättämisratkaisun keskiviikkona. Muilta osin juttu etenee Päijät-Hämeen käräjäoikeuteen juhannuksen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?