Antti Lindtmanin perheen karu herätys – lätkäkultaa juhlinut tuntematon mies tunkeutui kotiin keskellä yötä

Julkaistu:

Nuori mies piipahti kansanedustajan sohvalla, istahti keittiöön ja unohti kenkänsä eteiseen. Asiasta kertoi ensin Seiska.
Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan, kansanedustaja Antti Lindtmanin perhe koki äskettäin melkoisen herätyksen kotonaan Vantaalla.

Suomi oli sunnuntai-iltana 26. toukokuuta voittanut jääkiekon MM-kultaa Bratislavassa Slovakiassa pelatussa loppuottelussa. Maanantain puolella kello 5 aamulla Lindtman heräsi asunnossaan keittiöstä kuuluneeseen kolinaan.

Keittiön pöydän ääressä istui tuiki tuntematon, tummiin vaatteisiin pukeutunut mies.

Lindtman kysyi mieheltä, kuka tämä on ja mitä tämä tekee. Mies poistui terassin kautta ulos asunnosta. Lindtman hälytti poliisit paikalle.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Seiska torstaina. Tapahtumien kulku ilmenee IS:n hankkimista poliisin asiakirjoista.

Öinen vieras ei vienyt asunnosta mennessään mitään eikä hajottanut mitään. Mies oli piipahtanut asunnon sohvalla, mutta Lindtmanin perhe sai siivottua käynnin jäljet.

Kenkänsä mies oli jättänyt asunnon eteiseen. Siihen ne myös jäivät, kun hän poistui asunnosta.

Poliisipartio löysi kengättömän miehen lähistöltä pian Lindtmanin ilmoituksen jälkeen. Kokonaisharkinnan perusteella partio päätti viedä nuoren miehen kotiinsa, jossa häntä oltiin vastassa.

Poliisi kirjasi jutusta ilmoituksen rikosnimikkeellä kotirauhan rikkominen. Jutun tutkinta on kuitenkin lopetettu, koska kyseessä on asianomistajarikos, eikä Lindtmanilla tai hänen perheellään ollut mitään vaatimuksia.

Asuntoon tunkeutunut nuori mies kävi viime viikolla Vantaan poliisiasemalla anteeksipyyntöreissulla. Hän kertoi poliisille olevansa kovin pahoillaan tapahtuneesta ja että hän haluaa korvata tekosensa jotenkin.

Mies kertoi olleensa juhlimassa Suomen maailmanmestaruutta. Hän epäili erehdystä syyksi tekoonsa.

Lindtmanin puolesta tapaus on loppuun käsitelty.

– Tapaus on selvitetty eikä meillä ole vaatimuksia asian liittyen. Joten tämän enempää ei ole tarvetta palata enää asiaan, Lindtman viestitti sähköpostitse.