Seksityöläinen kertoo kohtaamisesta Michael Penttilän kanssa – putkikassissa oli nahkahansikkaita

Julkaistu:

Puolustus nimesi todistajakseen naisen, jonka luona sarjakuristaja kävi intiimihieronnassa vain päivää ennen henkirikosta.
Helsingin hovioikeus on käsitellyt keskiviikkona ja torstaina sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän tapausta.

Penttilä vaatii, että hänen saamansa elinkautistuomio kumotaan ja hänen katsotaan syyllistyneen murhan sijasta vain tappoon. Se tarkoittaisi sitä, että hän saisi minimissään kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksen.

Puolustus on nimennyt todistajakseen entisen seksityöläisen, jonka luona Penttilä kävi intiimihieronnassa.

Todistusteema liittyy prepaid-liittymään ja kännykkään, jotka Penttilä hankki ennen henkirikosta.

Syyttäjän mukaan Penttilä hankki ne osana murhasuunnitelmaa, jotta voisi olla yhteydessä uhriinsa ilman, että puhelutiedot yhdistetään häneen.

Todistajaksi kutsuttu nainen kuitenkin sanoo, että Penttilä kertoi hänelle avoimesti uuden puhelimen hankinnasta. Penttilä soitti naiselle prepaid-liittymästä ja kävi tämän luona intiimihieronnassa.

Tämä tapahtui 12. huhtikuuta 2018, eli päivää ennen kuin Penttilä surmasi 52-vuotiaan naisen Helsingissä Vaasankadulla.

”Oikein miellyttävä” kohtaaminen

Nainen kuvailee kohtaamista ”oikein miellyttäväksi”. Penttilällä oli naisen luo tullessaan mukanaan iso putkikassi, missä oli muun muassa nahkahansikkaita. Sama putkikassi oli Penttilän mukana myös seuraavana päivänä Vaasankadulla.

Tämä ei naisen mukaan ole tavatonta. Moni hänen asiakkaistaan toi mukanaan oman ”työkalupakin” fantasioiden toteuttamiseen.

Eräällä asiakkaalla oli naisen mukaan niin suuri kokoelma seksitarvikkeita, että tämä oli varannut työpaikaltaan kolme pukukoppia niiden säilyttämiseen.

Nainen kertoo Penttilän pyytäneen kuristamaan itseään.

– Se oli miedoimmasta päästä. Joitain asiakkaita on pitänyt lyödä oikein kunnolla ja hakata perse punaiseksi. Sellainen oli psyykkisesti raskasta.

Lähetti Penttilälle synttärikortin

Syyttäjä taas oli kiinnostunut siitä, millainen suhde naisella on nykyään Penttilään.

Kävi ilmi, että kun nainen oli saanut tietää poliisilta Penttilän syntymäajan, hän oli lähettänyt Penttilälle syntymäpäiväkortin vankilaan. Sen jälkeen he ovat olleet kirjeenvaihdossa.

Naiselta kysyttiin, onko tämä kenties keskustellut Penttilän kanssa todistamiseen liittyvistä asioista.

– Ei, olemme keskustelleet italialaisista ruoista.

Nainen oli oikeudenkäynnin viimeinen todistaja. Torstaina kuullaan vielä syyttäjän ja puolustuksen loppulausunnot asiasta.