Ei papereita, rokotuksia, sirua tai passia – poliisi lopetti kahdeksan Virosta tuotua koiranpentua

Julkaistu:

Sama henkilö on jäänyt kiinni paperittomien koirien tuonnista muutamaa vuotta aiemmin.
Tulli löysi auton peräkontista pahvilaatikon, johon oli ahdettu kahdeksan sekarotuista koiranpentua. Havainto tehtiin viime sunnuntaina Helsingin Katajanokan laivaterminaalissa.

Noin 50-vuotiasta virolaismiestä epäillään salakuljetuksesta. Poliisi epäilee, että mies oli aikeissa myydä koiranpennut Suomessa. Sama epäilty on jäänyt kiinni paperittomien koirien tuonnista muutamaa vuotta aiemmin.

– Hänellä ei ollut esittää minkäänlaisia dokumentteja koirien alkuperästä, rokotuksista tai terveydentilasta. Koirilla ei myöskään ollut vaadittuja EU-lemmikkieläinpasseja tai esimerkiksi tunnistesiruja, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitokselta.

Hietalan mukaan koirat jouduttiin lopettamaan, koska ne olisivat saattaneet aiheuttaa merkittävän terveysriskin sekä ihmisille että muille eläimille. Hän muistuttaa, että lemmikin hankkiminen salakuljettajalta tai pentutehtailijalta on vastuutonta ja aiheuttaa eläimille kärsimystä.

– Niin kauan kuin näille pennuille on kysyntää, on myös tarjontaa. Ostajien on kannettava vastuu ja selvitettävä, että uudella lemmikillä on taustat kunnossa, Hietala painottaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt