Pirkko Arstila lähetti tiukat terveiset miehille – paljaat rinnat puhuttavat lukijoitakin: ”Miehille rintalihaspanta”

rac

Julkaistu:

Yläosattomuus herätti kiivasta keskustelua IS:n lukijoiden keskuudessa. Satikutia saivat niin yläosattomissa kulkevat naiset kuin miehetkin.
Ilta-Sanomat uutisoi viikonloppuna Helsingin Hietaniemen uimarannalla järjestetystä Tissiflashmob-mielenilmauksesta, jolla vaadittiin naisille oikeutta kulkea yläosattomissa siinä missä miehetkin.
Tapahtuma herätti vilkasta keskustelua siitä, onko ylipäänsä kenenkään suotavaa kulkea julkisilla paikoilla ilman paitaa. Tapaus sai myös toimittaja-kirjailija Pirkko Arstilan ottamaan kantaa yläosattomuuteen. Hän piti hulluna ajatusta, että naisten pitäisi kulkea yläosattomissa, koska miehetkin voivat niin tehdä.

– Miesten ja naisten anatomia nyt vaan on erilainen, ei niitä voi verrata. Lisäksi länsimaissa paljaat rinnat naisilla ovat myös eroottinen viesti, Arstila linjaa.
Poliisin mukaan paidattomuus on rangaistavaa silloin, kun se herättää pahennusta. Mitään tarkkaa määritelmää tälle ei ole.

– Jos siitä joku soittaa poliisille, se on jo merkki siitä, että ainakin joku on pitänyt sitä sopimattomana, ylikomisario Ari Taipale Helsingin poliisista kertoo.
Yläosattomuus herätti kiivasta keskustelua myös lukijoidemme keskuudessa. Satikutia saivat niin yläosattomissa kulkevat naiset kuin miehetkin. Ymmärrystäkin löytyi useista kommenteista.

IS:n lukijat kehottavat yläosattomia auringonpalvojia menemään nudistirannoille:

”En ole mikään ”naisoletettu” vaan nainen ja olen aivan samaa mieltä rouva Arstilan kanssa. Naisten rinnat ovat eroottinen alue, siksipä myös tiettyjä lehtiä ostellaan! Pitää olla tajua milloin niin miehet kuin naisetkin voivat olla paidatta.”

”Miesten ja naisten anatomia ovat erilaisia ja juuri sen takia meillä on erilaisia pukeutumiskoodeja miehille ja naisille.”

”Kyllä paidatta oleminen yleisellä paikalla on noloa. Oli mies tai nainen. Nuori tai vanha. Onhan niitä nudistirantoja. Siellä saa kikkailla niin paljon et on varmasti nähty. Mutta se ei taho riittää kaikille pullistelijoille.”

”Kyllähän tuo nännientyrkyttely onkin täysin mautonta. Pahastutaan kun miehet tuijottaa kaula-aukkoon. Ja kun ei tuijota niin tyrkytetään niin, että katso mua. Typerää!”

”Mielestäni olen kova tasa-arvon kannattaja, mutta tässä näen provosointia joka ei korjaa kuin pien ryhmän mielensä pahoitusta. Varsinkin hietaniemen uimaranta on keskeisellä paikalla lähellä hautausmaata ja olisi hyvä, että se palvelisi suuren ihmismassan hyvän mielen tuojana.”

”Itsensä kaikinpuolinen paljastelu yleisillä paikoilla on sivistymätöntä.”

”Taas on joku tehnyt päivän selvästä asiasta valtavan haloon. Ei naisten kuulu kulkea tissit paljaana. Nainen ja mies on vaan erilaisia. Ei voi millään laittaa näitä kahta samaan muottiin. Ja miesten ei myöskään kuulu olla ilman paitaa muuta kuin kotona ja uimarannoilla. Kuuluu ihan perus käytöstapoihin.”

”Olen nainen, mutten halua nähdä naisten rintoja julkisesti missään, olivatpa ne sitten minkä näköisiä vaan. Nämä samat yläosattomat naiset ovat heti kitisemässä, jos joku katsoo hiukankin pitempää. Tasa-arvo on ihan jotain muuta. Kunpa naiset olisivat toisiaan kohtaan ymmärtäväisiä, mutta kun ei. Naista halventavia on naiset, jotka meuhkaa moisista asioista.”

”Sääntöjä on noudatettava. Minusta oli lapsellista mm. järjestää mielenosoitus asiasta. Säännöt ovat sääntöjä.”


”Aikuisten ihmisten se pitäisi ymmärtää. Rannalla on myös perheitä, ei siellä kävellä miten kuten haluaa. Mökkirannassa eri asia. Nudistirannat myös sitä varten.”

”En ole koskaan ymmärtänyt, miksi pitäisi olla rinnat levällään tai miehet ilman paitaa. Paljon kauniimmalta nainen näyttää uimapuvussa tai bikineissä. Siis miksi rinnat paljaana? Ketä kiinnostaa katsoa?”

”Puolustan tasa-arvoa, mutta minusta siihen ei kuulu yläosattomuus. Naisten ja miesten rinnat ovat erilaiset, ja niillä on eri tehtäväkin. Naisen rinnat ovat lasta varten, ja jossain vaiheessa niistä tuli myös eroottinen symboli. Viimeksi mainittu on vallalla vieläkin, ei sitä hetkessä muuteta, jos sitä halutaan.”

”Pitää kunnioittaa muita ihmisiä eihän siitä mitään tule että utareet paljaana yleisillä paikoilla ei miehet eikä naiset on mukavampi kun jotain paitaa heittää ylle voi jokainen nauttia kesästä,en halua että stadissa yleisellä uimarannalla ollaan noin. Nudistirannat erikseen! Sinne en mene.”

Osa lukijoista suhtautui asiaan huomattavasti vapaamielisemmin:

”Eiköhän yläosattomuus ole jokaisen oma asia, jos jotakuta häiritsee ei ole pakko katsoa.”

”Jos joku tykkää kulkea tissit paljaana se ei kuulu muille PISTE.”

”Antakaa nyt ihmeessä niiden, jotka haluavat, kulkea ilman paitaa, niin saadaan taas yksi vaatimus pois ”puutelistalta” ja tärkeä epäkohta korjattua. Jos pöksyt pysyisivät jaloissa julkisilla paikoilla , siinä voisi olla raja.”

”Minulle sopii oikein hyvin, että naiset kulkevat rinnat paljaina vaikka talvella. Se, joka pitää sitä sopimattomana on vain sen itsensä oma ongelma.”

”Se, että tästä pitää ylipäätään keskustellaan, osoittaa aikamme taantumista uuskonservatiivisuuden tahmeaan suohon. Totta kai uimarannoilla saa olla yläosattomissa ja vaikka myös alaosattomissa, jos siltä tuntuu. Vai pitäisikö rinnat kenties peittää saunassakin?”

”Uimaranta kesähelteellä on kuin Suomalainen sauna. Saunassa on aina istuttu nakuna, ja eihän siinä muuten mitään mieltä olisi. Siis rannalla kukin esitelköön anatomiaansa niin runsaasti, kun huvittaa, mutta kadulla ja asemilla ym. julkisissa paikoissa paita päälle. Paidattomuus ei muuten viilennä oloa ollenkaan, päinvastoin.”

”Jos joku ei tykkää siitä, että naisten rinnat näkyy, niin hänen ei tarvitse olla Hietsussakaan ilman yläosaa. Jos muut naiset haluavat olla siellä yläosattomissa, niin ei kenenkään pitäisi vetää siitä herneitä tai meloneja nenäänsä. Pitäisikö naisilla olla myös huntu kasvojensa peittona uimarannalla.”

”Itselläni ei ole mitään sitä vastaan jos naiset haluaa olla ilman paitaa tietyissä tilanteissa. On kuitenkin vähän hölmöä väittää että nainen rinnat paljaana olisi aivan sama asia mies ilman paitaa.”

”Jos vain sovittaisi, että jokainen huolehtisi ihan vain omista vaatteistaan tai vaatteettomuuksistaan! Jos joku haluaa kulkea ilman paitaa, kenenkään ei silti ole pakko ruveta kyttäämään ja kommentoimaan sitä. Vai onko nyt niin, ettei aikuiset ihmiset osaa pitäytyä omissa asioissaan vaan kokee olevansa oikeutettuja toimimaan vaatepoliiseina? Ihan oikeasti, ei joka asiaan tarvitse nenäänsä työntää, vaikka se joka paikkaan näyttäisikin mahtuvan.”

”Paljaat rinnat on ihan luonnollinen näky uimarannoilla. Vaihtoehtoisesti käsketään myös miehille rintalihaspanta.”


Naisten paljaitakin rintoja enemmän puhuttivat yleiset pukeutumiseen liittyvät käytöstavat

”Olen ollut kaupassa ostoksilla lihatiskillä yhtä aikaa paidattoman miehen kanssa, ÄLLÖTTÄVÄÄ!!!”

”Paidattomat miehet kaupungilla ovat joko tyylitajuttomia tai reilusti humalassa. En paheksu, enkä tee ristinmerkkejä perään, mutta en myöskään arvosta. Naiset rannalla yläosattomina...ihan jees, jos eivät itse pahastu jos joku, vaikka minä, hiukan tuijottaa. Sinänsä ne on jo niin nähty, eikä yksikään pari ole joka tapauksessa vaimon vastaavia kiinnostavampia. Tehkää mitä lystäätte, kunhan ette riko lakia tai aiheuta vaaraa itsellenne ja muille.”

”Yläosattomuus uimarannalla on hyväksyttävää, mutta sielläkin pitää huomioida ketä ympärillä on. Kun taas yläosattomuus julkisilla paikoilla kuten juna-asemilla, ravintoloissa ja niiden terasseilla ei ole, olipa kyseessä miten komea kroppa tahansa. Jos on sellainen olo, että on liian kuuma kannattaa hakeutua paikkaan missä ei ole, ja jättää se paita riisumatta.”

”Muistan Espanjan lomalta kun rantaravintolassa naapuripöydässä olivat sekä nainen että mies ilman paitaa ruokailemassa. Ei ole pakko katsoa, mutta ei mielestäni sovi edes ravintolan terassille ilman paitaa olo kummallekaan sukupuolelle! Rannalla ja omalla pihalla yläosattomuus ei haittaa.”

”Itsekään ilman paitaa en miehenä julkisilla paikoilla kulje.”

”Paita päälle! Uimarannalla saa minun puolestani olla hyvinkin niukoissa kamppeissa, mutta ei missään muualla.”

”Olen samaa mieltä siinä, että miesten ei pidä kaupungilla kulkea paidattomana. Jos ilma on kuuma niin kyllä kaupoista löytyy halvallakin ohuita paitoja. Jokainen mies menköön uimarannoille paidattomana mutta ei kaduille.”

”Noloa katsella miehiä, jotka tuovat jotenkin omaa komeuttaan esille lapsellisella paidattomalla yläkeholla.”

”Joidenkin miesten viettiä riisua paitansa en näin lajitoverina pysty ymmärtämään. Etenkin urheilukatsomoissa, mutta myös kesäisillä paikoilla. Kauheinta on joutua samalle terassille, juomaan tai varsinkin syömään jonkun koko talven salilla itseään näyttäytymiskuntoon pumpanneen bodarin lähelle. Koko ajan saa jännittää räjähtävätkö selkäfinnit omaan tuoppiin.”

”Useimmiten kyllä paidattomuudessa ei ole kyse hyvästä kropasta, monet miehet näyttävät oikein ylpeydellä kantavan läskejään ja kaljamahojaan.”

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt