Teinitytöt riehuivat silmittömästi lastenkodissa – poliiseja oli vastassa ”ihmislukko”

Julkaistu:

Kännissä olleet teinitytöt riehuivat lastenkodissa, ja henkilökunta oli heidän kanssaan voimaton. Paikalle säntäsi kaksi miespoliisia, jotka joutuivat myös hankaluuksiin.
Teinitytöt olivat tapahtumien aikaan, viime vuoden heinäkuussa, vain 15- ja 16-vuotiaita.

Poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan päihtyneet teinitytöt aiheuttivat turkulaisessa lastenkodissa häiriötä. Poliisi oli toimittanut kyseiset tytöt lastenkotiin vain joitakin hetkiä aiemmin.

Ilmoituksen tytöistä teki lastenkodin henkilökunta, joka oli tilanteessa voimaton. Tytöt olivat heitelleet esimerkiksi tavaroita ja rikkoneet paikkoja.

Kun poliisit saapuivat paikalle, tytöt olivat sohvalla niin sanotussa ihmislukossa, toisiinsa kietoutuen. Poliisimiesten mukaan tytöt käyttäytyivät sekavasti ja huusivat kaikille läsnä olleille. Tytöt uhkasivat muun muassa tappamisella ja haukkuivat poliisia homoksi. Poliisin ja henkilökunnan lisäksi paikalla oli ambulanssimiehistö ja vartija.

Poliisi kehotti tyttöjä rauhoittumaan, mutta se ei auttanut. Tytöistä nuorempi otti yhtäkkiä kukkaruukun käteen, ja heitti sen ambulanssimiehistöä kohti. Ruukku viuhui kuitenkin ohitse. Pian nuorempi tyttö otti myös pöytävalaisimen käteen, jolloin poliisipartio päätti irrottaa tytöt toisistaan.

– Irrottaminen ei ollut aluksi onnistunut, koska tytöt olivat olleet tiukasti kiinni toisissaan. Kun kysymys oli ollut nuorista naishenkilöistä, he (poliisit) eivät olleet voineet käsitellä heitä (tyttöjä) kuten 100-kiloista miestä, oikeuden laatimassa tuomiossa lukee.

Nuorempi tytöistä sylkäisi poliiseja kohden. Sylki lensi kummankin poliisin kasvoille.

Poliisimiehet pelkäsivät saaneensa jonkin taudin. Tytöt nimittäin huutelivat, että he olivat käyttäneet kannabista ja piriä sekä harrastaneet seksiä ”erilaisten tyyppien kanssa”. Myöhempien testien jälkeen kuitenkin varmistui, ettei mitään tautia levinnyt.

Poliisit saivat tytöt lopulta maahan, mutta heidän vastarintansa jatkui. Tytöt huusivat ja rimpuilivat.

Nuorempi tytöistä oli uhmakkaampi. Tyttö yritti jopa purra kumpaakin poliisia. Hän puri kuitenkin vahingossa toista tyttöä, joka ulvoi kivusta.

Nuoremmalle tytölle laitettiin käsiraudat, mutta hän ei siltikään rauhoittunut. Paikalle kutsuttiin toinen poliisipartio, joka toi jalkaraudat, jotka tytölle myös laitettiin. Myös vanhemmalle tytölle laitettiin jalkaraudat, kun tämä rimpuili.

Nuorempi tytöistä syyllistyi virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, josta hän sai 60 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 360 euroa. Vanhempi tyttö tuomittiin haitanteosta virkamiehelle 15 päiväsakkoon, joka teki hänen tuloillaan 90 euroa. Kumpikin teki rikoksensa nuorena henkilönä.

Nuorempi tyttö joutuu maksamaan kummallekin poliisille 500 euron kärsimyskorvaukset, toinen tyttö puolestaan 200 euron kärsimyskorvaukset niin ikään kummallekin poliisille.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden viime kuun lopulla antama tuomio ei ole lainvoimainen, sillä tytöt ovat ilmoittaneet tyytymättömyyttä tuomioon.