Uutta tietoa Ylöjärven turmasta: SM-tason ratsastaja Hilda, 11, oli poistamassa ponilta loimea, kun eläin potkaisi kuolettavasti

Julkaistu:

Lahjakkaan ratsastajan valmentaja kertoi viikonlopun tapahtumista Suomen Ratsastajainliiton julkaisemassa tiedotteessa.
Suomen Ratsastajainliitto kertoo tiedotteessaan, että Ylöjärvellä viikonloppuna tapahtuneessa hevosonnettomuudessa menehtyi ylöjärveläinen Hilda Huhtasalo, 11. Tytön nimi ja kuva julkaistaan Ratsastajainliiton mukaan perheen luvalla.

Kokemusta hevosenhoidosta ja -käsittelystä Hildalla oli paljon, sillä perheen ponit asuvat omassa, pienessä kotitallissa.

Tiedotteessa kerrotaan onnettomuuden tapahtuneen lauantai-iltana 8. kesäkuuta iltatallin yhteydessä, kun Hilda ja hänen isosiskonsa tekivät normaaleja tallirutiineja.

Tilanne oli äkillinen ja yllättävä. Tarkasti ponin hyvinvointiin ja terveyteen suhtautunut Hilda oli mennyt poistamaan sadekuurossa kastunutta märkää loimea ponin yltä. Tässä yhteydessä poni pelästyi yllättäen jotain ja potkaisi tyttöä kuolettavasti.

Potku osui sellaiseen paikkaan, että kypärästä tai muista suojavarusteista ei olisi ollut apua. Tytön vanhemmat olivat paikalla pihapiirissä.

Ratsastajainliiton tiedotteen mukaan kyseinen poni on aina ollut kiltti ja lasten käsiteltävänä. Se toimi tilanteessa pelästyneenä vaistojensa varassa eikä äkillinen tapahtuma ollut vältettävissä.

Nuoresta iästään huolimatta 11-vuotias Hilda oli kokenut hevosenkäsittelijä ja taitava ratsastaja. Hildan tunnettiin lahjakkaana urheilijan alkuna, jonka intohimona oli kilpaileminen esteratsastuksessa.

Kunnianhimoisesti ja tavoitteellisesti ratsastukseen suhtautunut Hilda ratsasti päivittäin useammalla ponilla, valmentautui ponien maajoukkuerenkaassa ja tähtäsi kesällä ponien esteratsastuksen SM-kilpailuihin.

Hildan perhe toivoo, että heidän annetaan surra rauhassa eikä onnettomuuden syitä spekuloitaisi enempää. Perheen toiveesta tietoja Ratsastajainliitolle on antanut Hildan valmentaja Nita Raiskio.

Läheisellä seurakunnalla on järjestetty muistotilaisuus Hildan läheisille ja kavereille.