Jyväskylän Palokan taposta syytetty hakkasi oikeuden mukaan uhrinsa kuoliaaksi

Julkaistu:

Mies määrättiin mielentilatutkimukseen.
Mies tappoi sängyssä makailleen kaverinsa Jyväskylän Palokassa viime vuoden marraskuussa hakkaamalla tätä nyrkeillä, esineillä ja potkimalla. Keski-Suomen käräjäoikeuden tiistaina antaman välituomion mukaan mies muun muassa mursi uhrin kallon ja useita muita luita hakatessaan uhria.

Mies ei halunnut kommentoida tekoaan oikeudessa, mutta puhui poliisille vielä esitutkinnan aikaan. Hän kertoi kuulusteluissa, että kaksikko oli juonut aamupalalla pullot kirkasta viinaa, jonka jälkeen he olivat käyneet kaupassa, levänneet, tehneet uudet paukut ja taas levänneet.

Myöhemmin naapurit kuulivat asunnosta tappelun ääniä ja huutoja.

Sekavan kertomuksen antanut ja teon kiistänyt syytetty sanoi poliiseille lähteneensä asunnolta ehkä illansuussa.

Pahoinpitelyn ajankohta selvisi tietokoneen soittolistasta

Kaksi naapuria kertoi yhdenmukaisesti kuulleensa asunnosta kolinaa ja aggressiivisia huutoja. Toinen tunnisti, että taustalla soi kaksi Metallican kappaletta, joista toisen myös toinen naapuri tunnisti. Naapurit arvioivat, että äänet kuuluivat asunnosta alkuiltapäivästä.

Uhrin tietokoneen soittolistahistoriasta saatiin selville teon tarkka ajankohta, sillä tietokoneesta selvisi, että Metallican kappaleet soivat asunnossa puoli neljän aikaan iltapäivällä.

Syytetyn äiti taas kertoi, että mies tuli iltapäivällä puoli kolmen aikaan hänen kotinsa rappusille ja totesi ”listineensä jonkun”, mikä oli ristiriidassa tietokoneesta saatujen tietojen kanssa.

Äidin mukaan poika oli humalassa äkkiarvaamaton ja äiti kutsui lyhyen keskustelun jälkeen poliisit. Syytetty otettiin poliisin kyytiin vähän neljän jälkeen.

Koska äidin kertomusta ei voitu sitoa muihin tapahtumiin ja tekopaikalta äidin asunnolle oli vain kymmenen minuutin matka, oikeus katsoi että miehen oli mahdollista olla paikalla asunnossa tekoaikaan. Tuomioistuimen mukaan olisi erittäin epätodennäköistä, että kolmas henkilö olisi käynyt voimakkaasti päihtyneen uhrin asunnolla puoli kolmen ja puoli neljän välillä ja hakannut tämän perusteellisesti. Niin teko luettiin syytetyn syyksi ja oikeus määräsi miehen mielentilatutkimukseen.