Paljaat rinnat puhuttavat: Pirkko Arstilalta tiukat terveiset miehille – ”Olkoonkin vaikka kuinka komea”

Julkaistu:

Arstila peräänkuuluttaa tilannetajua yläosattomuuteen sekä miehille, että naisille.
Hietaniemen uimarannalla Helsingissä nähtiin lauantaina mielenilmaus, jossa muutaman kymmentä naista asteli veteen käsi kädessä ja rinnat paljaina.

Kyse oli Säde Vallarénin ja Sandra Marinsin järjestämästä Tissiflashmob-nimisestä mielenilmauksista, jolla vaadittiin naisille oikeutta paljastaa ylävartalonsa siinä missä miehetkin.
Kaksikon mukaan naisten rintojen seksualisointi on yksi keino hallita naisoletettuja ja näiden kehoja. Tapaus on aiheuttanut paljon keskustelua.

Toimittajana ja kirjailijana tunnettu Pirkko Arstila peräänkuuluttaa tilannetajua yläosattomuuteen sekä miehille, että naisille.

– Minun puolestani yläosattomissa saa olla, kunhan noudattaa hyviä tapoja. Kannattaa ensin tarkastella tilannetta ja ympäristöä. Jos tuntee, että ympärillä on ihmisiä jotka voivat paheksua, niin sitten pitää paidan päällä.

Arstila pitää hulluna vaatimusta, että naisten pitäisi kulkea yläosattomissa, koska miehetkin voivat niin tehdä.

– Miesten ja naisten anatomia nyt vaan on erilainen, ei niitä voi verrata. Lisäksi länsimaissa paljaat rinnat naisilla ovat myös eroottinen viesti. Esimerkiksi uimarannoilla naisten olisi hyvä katsoa tilannetta ja noudattaa hyviä tapoja, eikä tahallaan provosoida ketään.
Ex-uutisankkuri ei katso myöskään miesten yläosattomuutta kaikissa tilanteissa hyvällä.

– Se, että miehet ovat ilman paitaa esimerkiksi ravintolassa, rautatieasemalla tai kadulla, on mielestäni mautonta ja rumaa. Olkoonkin vaikka kuinka komea vartalo.

Arstilan mieleen on jäänyt Kreikan uimarannoilta kaksi erikoista näkyä. Kyseisillä uimarannoilla osa naisista otti aurinkoa rinnat paljaina. Yläosattomuuteen oli siis totuttu.

– Ensimmäisessä tapauksessa rannalle tuli nuori nainen, jolta oli molemmat rinnat poistettu. Toisessa tapauksessa nuori nainen imetti lastaan yläosattomissa. Molemmissa tilanteissa huomasin, että nimenomaan miehet paheksuivat asiaa. Tämä oli mielestäni hyvin erikoista.

Välillä paljasta pintaa ei korjaa edes vaate. Arstilan mukaan osa suomalaisista ei hallitse kunnolla hellepukeutumista.

Suomalaisten suosimaa helletyyliä Arstila kuvasi aiemmin hikisiksi nakkimakkaravaatteiksi.
Arstila korostaa, että tyylikkyys ja hyvä olo mahtuvat kyllä samaan pakettiin myös kesähelteillä.

Kommentoi, mitä mieltä olet siitä, että julkisilla paikoilla kuljetaan yläosattomissa?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt