Taipalsaaren suuren turvesuopalon sammutustyöt jatkuvat tiistaille – ”Savua on nähty yli sadan kilometrin päässä”

Julkaistu: , Päivitetty:

Sammutustöihin osallistunut yhteensä yli 200 ihmistä.
Taipalsaarella Etelä-Karjalassa paloi noin sata hehtaaria turvesuota maanantaina. Suursuon turvetuotantoalueella sammutettiin iltapäivästä asti noin 800 metrin levyistä palorintamaa. Sammutustöitä hidasti ja haittasi kova tuuli. Palo oli iltakymmenen aikaan hallinnassa, mutta paloa rajataan ja sammutetaan vielä yön yli. Pelastuslaitos arvioi sammutustöiden jatkuvan pitkälle tiistaihin.

Palosta on syntynyt runsaasti savua. Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Johanna Franzén kertoi, että savua on nähty yli sadan kilometrin päässä Parikkalassa asti.

Paloalueen lähiseudulla ei sijaitse asutustaajamia. Lähistöllä olevien yksittäisten kotien asukkaita neuvottiin sulkemaan ovet ja ikkunat sekä pysymään sisätiloissa. Pelastuslaitos kävi varoittamassa tilanteesta kaikista lähimmissä taloissa.

Maastopaloa oli maanantaina sammuttamassa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen 25 yksikköä. Apuna oli myös Kymenlaakson pelastuslaitoksen kuusi yksikköä sekä Puolustusvoimat ja Rajavartiolaitos. Sammutustöihin osallistui yhteensä yli 200 ihmistä.

Hätäkeskus sai tiedon Kuhalassa syttyneestä maastopalosta kello 14:n jälkeen.

Pelastuslaitokselta arvioitiin, että tämän laajuisia maastopaloja syttyy Suomessa silloin tällöin, eivätkä ne ole kovin harvinaisia.