KSML: Nainen varoitti Facebookissa pedofiilista – mies olikin syytön työpaikkaansa etsivä rakennusmies

Julkaistu:

Kyseessä ei ollut naisen luulema pedofiili, vaan seuraavan päivän työmaakohdettaan etsinyt työmies. Nainen syyllistyi kunnianloukkaukseen.
Jyväskyläläinen nainen tuomittiin sakkoihin ja korvauksiin kunnianloukkauksesta, kun hän varoitti Facebookissa Jyväskylän kaupunginosassa autoilevasta miehestä, jota nainen luuli pedofiiliksi. Mies oli seuraavan päivän työmaakohdettaan etsinyt syytön työmies.

Asiasta kertoi Keskisuomalainen.

Naisen saamasta 30 päiväsakosta kertyy maksettavaa 180 euroa. Keski-Suomen käräjäoikeus velvoitti naisen korvaamaan miehelle henkisestä kärsimyksestä 6 000 euroa sekä maksamaan lisäksi miehen noin 3 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Nainen luuli tunnistaneensa miehen pakettiautolla liikkuvaksi pedofiiliksi. Nainen luuli miehen kyttäävän lapsia. Nainen kirjoitti havainnostaan varoituksen Facebookiin omaan julkiseen profiiliinsa ja jakoi sen Facebook-ryhmissä ja kehotti kertomaan asiasta kaikille ja jakamaan viestiä.

Kyseessä ei ollut naisen luulema pedofiili, vaan seuraavan päivän työmaakohdettaan etsinyt työmies. Nainen poisti myöhemmin päivityksensä ja teki uuden, jossa kertoi kuvailemansa auton olevan syyttömän ihmisen.