KSML: Hovioikeus tuomitsi Ilmasotakoulun sotilaan ehdolliseen vankeuteen – valmisti itse aseita, kotoa löytyi ruutia

Julkaistu:

Taisteluvälinealiupseeri sai ehdollista vankeutta.
Hovioikeus tuomitsi Jyväskylän Tikkakosken Ilmasotakoulussa taisteluvälinealiupseerina työskennelleen miehen ehdolliseen vankeuteen räjähderikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja petoksesta, kertoo sanomalehti Keskisuomalainen.

Hovioikeus lievensi käräjäoikeuden antaman kuuden kuukauden ehdollisen vankeustuomion 60 päivään ehdollista vankeutta. Hovioikeus myös hylkäsi tuomiot törkeästä kavalluksesta ja palvelusrikoksesta.

Aiemmin Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi miehen syylliseksi törkeään kavallukseen ja palvelusrikokseen, koska hänen katsottiin varastaneen yhteensä lähes 5 500 patruunaa vuosina 2012–2017.

Syytetty totesi saaneensa patruunat normaalin käytännön mukaisesti. Hovioikeuskaan ei nähnyt, että miehellä olisi ollut mitään syytä tai tarvetta kavaltaa patruunoita, joita muutenkin oli vaivatonta saada. Syyttäjä ei voinut osoittaa anastamista.

Räjähderikostuomion syynä on kotietsinnässä löydetty ruuti. Ampuma-aserikokseen mies syyllistyi valmistamalla aseita ilman vaadittavaa lupaa laittomasti kaupatuista aseen osista.

Petostuomio liittyy miehen vakuutusyhtiölle antamiin valheellisiin tietoihin loukkaantumisestaan ja siten väärin perustein nostettuihin korvausrahoihin.