Esitutkinta valmis: 4 ryöstäjää pysäyttänyttä 81-vuotiasta ”teräsvaaria” epäillään tapon yrityksestä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Esitutkinta valmis: 4 ryöstäjää pysäyttänyttä 81-vuotiasta ”teräsvaaria” epäillään tapon yrityksestä

Hyökkäyksen ampumalla pysäyttäneen 81-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen tapon yritykseen.

Julkaistu: 5.6.2019 16:53

Tuomioistuin ratkaisee, onko 81-vuotiaan tilanteessa ollut kyse vastuusta vapauttavasta hätävarjelutilanteesta.

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, joka koski Hartolassa 19. maaliskuussa 2019 tapahtunutta, 81-vuotiaaseen mieheen kohdistunutta törkeää ryöstöä. Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulun. Epäiltyinä ovat olleet neljä nuorta miestä. Heistä kaksi meni meni sisälle ja kaksi jäi ulkopuolelle.

Sisälle menneitä epäillään mm. törkeästä ryöstöstä

– Vuonna 1997 syntyneen hartolalaisen ja lahtelaisen miehen epäillään murtautuneen 19. maaliskuuta Hartolassa sijaitsevaan omakotitaloon, poliisi kertoo.

81-vuotias asianomistaja oli asunnossa sisällä. Hän puolustautui tilanteessa ampumalla lahtelaista miestä rintaan. Miehet saivat kuitenkin anastettua asunnosta aseen ja patruunoita, jotka löytyivät esitutkinnan aikana, jutun tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen kertoo Ilta-Sanomille.

Poliisi kertoo, että miesten epäillään syyllistyneen törkeään ryöstöön, törkeään kotirauhan rikkomiseen sekä ampuma-aserikokseen. Miehet ovat edelleen vangittuina.

Ulkopuolelle jääneitä epäillään ampuma-aserikoksesta ja törkeästä varkaudesta

Kaksi hartolalaista vuonna 1999 ja 2000 syntynyttä miestä oli hetken aikaa vangittuna epäiltynä törkeästä ryöstöstä. Kumpaakaan heistä ei kuitenkaan epäillä törkeästä ryöstöstä, koska he eivät olleet rikoskumppaniensa kanssa talossa sisällä.

Kaksi miehistä jäi siis asunnon ulkopuolelle. Vaikka heidät on vapautettu tutkintavankeudesta, heitä epäillään nyt seuraavista rikoksista: Vuonna 1999 syntyneen miehen epäillään syyllistyneen ampuma-aserikokseen sekä törkeään varkauteen ja vuonna 2000 syntyneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään varkauteen.

Ryöstäjät pysäyttänyttä 81-vuotiasta epäillään tapon yrityksestä

Hyökkäyksen ampumalla pysäyttäneen 81-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen tapon yritykseen.

– Syyttäjä ja viime kädessä tuomioistuin ratkaisee, onko tilanteessa ollut käsillä vastuusta vapauttava hätävarjelutilanne, Kiiskinen kertoo.

Esitutkinta-aineisto on toimitettu Salpausselän syyttäjänvirastoon syyteharkintaan. Käräjäoikeus on määrännyt syytteen nostamisen määräpäiväksi 13.6.2019.