Johanna Lahti Ilta-Sanomien uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi

Julkaistu:

Nykyinen kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa.
Ilta-Sanomien uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi nimitetään Johanna Lahti, 47. Lahti työskentelee parhaillaan Sanoma Lifestyle -yksikön vetäjänä.

Lahti nimitetään tehtävään 1. marraskuuta. Työhön perehtyminen alkaa 6. elokuuta, jolloin Lahti siirtyy Ilta-Sanomiin.

Nykyinen kustantaja ja vastaava päätoimittaja Tapio Sadeoja siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Lahti työskenteli 2010–2016 Me Naisten päätoimittajana ja toimituspäällikkönä ja sitä ennen pitkään Ilta-Sanomissa, muun muassa viihdetoimituksen, viikonvaihdeliitteen ja tv-lehden esimiehenä, Lontoon-kirjeenvaihtajana ja ulkomaantoimittajana. Koulutukseltaan Lahti on filosofian maisteri.

– Työskentelin Ilta-Sanomissa 13 vuotta, ja siellä oppimani uutisajattelu ja tekemisen tahti on minulla yhä selkäytimessä. Ilta-Sanomat on laadukas ja verevä uutismedia, johon suomalaiset luottavat kovimmissakin uutistilanteissa. Olen iloinen ja innostunut siitä, että pääsen mukaan tähän porukkaan, Lahti kertoo.

Lahden mukaan Ilta-Sanomilla on kaikki suomalaiset tavoittavana uutismediana todella iso merkitys demokratian rakentajana.

– Se tarkoittaa vastuuta, mutta myös mahdollisuutta olla mukana luomassa yhtenäisyyttä ja jaettuja kokemuksia. Ilta-Sanomat tarttuu niin lukijoita huolestuttaviin kuin heille rakkaisiin asioihin ja vaikuttaa siihen, mistä ja miten kahvipöydissä puhutaan. Tätä haluan omalla työlläni tehdä yhä näkyvämmäksi, Lahti sanoo.

Ilta-Sanomat rikkoo ennätyksiä

Lahti saa johdettavakseen huippukunnossa olevan tuotteen. Ilta-Sanomien lukijamäärät ovat kevään aikana rikkoneet ennätyksiä toisensa jälkeen, digitaalinen mainonta kasvaa ja tulos on kunnossa. Toimitus koostuu joukosta digitaalisen uutismedian huippuammattilaisia, joiden nopealiikkeisyyttä ja ammattitaitoa Tapio Sadeoja korosti, kun avautuvasta työpaikasta kerrottiin.

Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta kertoo, että kiinnostus Ilta-Sanomien vastaavan päätoimittajan tehtävää kohtaan oli ainutlaatuista. Kalstan mukaan prosessissa oli mukana todella kovia hakijoita.

– Johannalla on vahva uutistausta, monipuolinen näkemys tarinankerronnasta eri kanavissa sekä pitkä johtajakokemus. Hän tuntee iltapäivälehtimaailman sekä tämän päivän featurejournalismin ja on ehdottomasti paras valinta rakentamaan niiden tulevaisuuden toimintaedellytyksiä Suomen suurimman uutismedian, Ilta-Sanomien johdossa, Kalsta kertoo.

Johanna Lahden seuraaja Sanoma Lifestylen johtajaksi nimitetään myöhemmin.